Spor Kaynak: (İHA) 12.03.2017 18:55 Güncelleme: 12.03.2017 18:59

Obradovic: Bu sahada oynamak kolay değil

Obradovic: Bu sahada oynamak kolay değil
Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic, “Oyuncularımızı tebrik ediyorum, 13 sayı geriden gelip, galip geldiler. Bu sahada oynamak kolay değil. Bizim için güzel bir galibiyet oldu” dedi.

Fenerbahçe, Spor Toto Basketbol Süper Lig’in 21. haftasında Abdi İpekçi Spor Salonu’nda karşılaştığı Galatasaray’ı 79-75’lik skorla mağlup etti. Karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic, “Maçın iki yarısı da çok farklıydı. İlk yarı yavaş oynadık ve hücum açısından agresif değildik. Çok kolay sayılar buldular. İlk yarıda oyuncuların tepkileri çok kötüydü. Galatasaray’a karşı olan maçların özel olduklarını bilmeleri gerekliydi. İkinci yarı daha farklıydı. Çok kararlıydılar ve bu sayede maçı kazandılar. İkinci yarıda pozitif oynadılar. Yorgunluklarından dolayı küçük hatalar oldu. Oyuncularımız tebrik ediyorum, 13 sayıdan geriden galip geldi. Bu sahada oynamak kolay değil. Bizim için güzel bir galibiyet oldu. Euroleague’de ve Türkiye’de savaşmaya devam ediyoruz. Efes’le 1. sıradayız. Bir sonraki maçımıza hazırlanmamız gerekiyor. Euroelague’de 5 maç kaldı. Avantajı korumak bizim elimizde. Maç yoğunluğundan dolayı bütün oyuncuların yardım etmesi gerekiyor. Örneğin Udoh 1 antrenmanla maça çıktı” şeklinde konuştu.

MAHMUTOĞLU: “BİZİM İÇİN GALATASARAY MAÇLARI BAYRAM HAVASINDA GEÇİYOR”

Fenerbahçe’nin kaptanı Melih Mahmutoğlu ise iyi bir rakibe karşı oynadıklarını belirterek, “İkinci yarıda gerçek kimliğimizi yansıttık. Bu şekilde devam edeceğiz. Enerjimizi sahaya yansıttığımız zaman bizi kimsenin yenemeyeceğini biliyorduk. Hedefimiz Euroleague, Türkiye ligi şampiyonluğu. Bizim için Galatasaray maçları bayram havasında geçiyor. Bugün de öyle geçti. Taraftarlarımıza armağan olsun” dedi.


“FENERBAHÇELİ İSENİZ KÜFÜRLERE MARUZ KALIYORSUNUZ”

Sarı-kırmızılı taraftarlar arasında yaşanan gerilimin hatırlatılması üzerine Mahmutoğlu, “Ben ne yapmam gerektiğini oyunumla sahada gösterdim. Fenerbahçe arması için sahadayım. Küfürler olacaktır. Fenerbahçeli iseniz küfürlere maruz kalıyorsunuz. Her zaman takımım için çalışıyorum. Herkese saygı duyuyorum. Bir gün bunlar inşallah biter. Sahada olan sahada kalır” diye cevap verdi.