Türkiye - Gündem 17.03.2017 18:25

'Nuriye teyze' hayata resimle tutundu

Ordu'da yalnız yaşayan 84 yaşındaki Nuriye Çelebi, kağıda attığı fırça darbeleri sayesinde yaşamına renk katıyor.
'Nuriye teyze' hayata resimle tutundu

Altınordu ilçesinde yaşayan ve eşi 18 yıl önce vefat eden Nuriye Çelebi, yaşamını tek başına sürdürmeye başladı. Eşinin acısını dindirmek ve sosyal hayatın içerisinde yer almak amacıyla Akşam Sanat Okuluna başvuran Nuriye Çelebi, burada resim yapmayı öğrendi. 

Çelebi, 2 yıl süren kursun ardından Azdur Spor Sanat Kültür Kulübü'ndeki resim eğitimlerine de katıldı. Gencinden yaşlısına her yaş grubunun resim eğitimi aldığı kursta, ev hanımları, mühendis, doktor, öğretmen ve üniversite öğrencileriyle bir arada bulunan Nuriye Çelebi, sanat aktivitesinde bulunmaktan mutluluk duyuyor.

Kara kalem ile yağlı boya çalışmalarına imza atan ve resimleri çeşitli sergilerde yer alan Çelebi, eşini kaybettikten sonra adeta karanlığa bürünen hayatına resim yaparak renk katıyor.

Nuriye Çelebi için arkadaşları, 84'üncü yaşı dolayısıyla doğum günü sürprizi yaptı. Pasta kesilerek yeni yaşı kutlanan Çelebi, kendisini yalnız bırakmayan arkadaşlarına teşekkür etti.

Nuriye Çelebi, ilkokul mezunu olduğunu ve gençken dikiş nakış kurslarına katıldığını söyledi.

Resimle 71 yaşında tanıştığını anlatan Çelebi, "Resimle uğraşmak çok hoşuma gidiyor. Burada hocamız, kulüp yöneticisi ve arkadaşlarım çok iyi. Hem burada bulunmaktan hem de resim yapmaktan zevk alıyorum. Kendimi resme verdim mi her şeyi unutuyorum." dedi.

Kursta azmiyle örnek alınıyor

Resim eğitmeni Türkan Tahtabacak ise farklı meslek grubu ve her yaştan insanın eğitime geldiğini ve herkesin birbirinden yeni şeyler öğrendiğini belirtti.

Nuriye Çelebi'nin azminin herkese örnek olacak nitelikte olduğunun altını çizen Tahtabacak, "Kendisini çok takdir ediyorum. Derslerimiz haftada 2 gün. Bazen 'bu dersler bitmese, tatil günleri de gelsek' diyor. Çok azimli ve kendisini ilk zamanlardan bu yana çok geliştirdi. Çizimlerde olsun, renk bulmalarda olsun bayağı gelişti. Burada stres atıyoruz. Burada bulunanların doğaya bakışı da değişiyor." ifadelerini kullandı.