Spor 15.07.2019 12:49

Novak Djokovic - Roger Federer finali unutulmazlar arasında

Roger Federer ve Novak Djokovic arasında oynanan 2019 Wimbledon finali tenis tarihine adını altın harflerle yazdırdı.
Novak Djokovic - Roger Federer finali unutulmazlar arasında

Wimbledon tarihinin en uzun maçını kazanarak şampiyonluğa ulaşan Novak Djokovic 16. Grand Slam zaferiyle de birlikte zirveye adım adım yaklaşmayı sürdürüyor. 20 Slam zaferiyle Roger Federer'in zirvede bulunduğu listede, Rafael Nadal 18 Slam ile ikinci, Wimbledon zaferi ile 16. Grand Slam'ini kazan Djokovic üçüncü sırada yer alıyor.

"37 YAŞINDA UMUT VERMEYE DEVAM EDİYORSUN"

Finalin ardından duygularını dile getiren Djokovic, "İlk 3'e girdiğinden kesinlikle emin olmakla birlikte, büyük ihtimalle kariyerim boyunca oynadığım en heyecanlı ve çekişmeli final maçıydı. Bu maçı, tüm zamanların en iyi tenisçilerinden Roger'a karşı oynadığım için mutluyum" ifadelerini kullandı.

İki tarafın da maçı kazanacak şansları elde ettiğini hatırlatan 32 yaşındaki Djokovic, "Ne yazık ki, bu maçlarda birisi kaybetmek zorunda. Roger'in bana karşı maç puanları atması ve bunları karşılayarak final setini kazanmam, gerçeküstü bir durum oldu. Roger, 37 yaşındaki performansıyla insanlara umut vermek istediğini söyledi ve bunu başardı. Azmiyle beni etkilediğinden eminim" dedi.

"İNANİLMAZ BİR MAÇTI"

Rakibini tebrik eden Federer ise "Bu finali unutmaya çalışacağım, ama harika bir maç oldu. Çok uzun sürdü ve elimden geleni yaptım. İkimiz de kazanabilirdik. Performansımdan memnunum. Tebrikler Novak, bu inanılmaz bir maçtı." şeklinde konuştu.

NADAL'I YAKALAYABİLİR

Slam heyecanı Ağustos ayında ABD'ye taşınacak. Sezonun son Grand Slam'i Amerika Açık'a da son şampiyon unvanıyla katılacak Djokovic, bu turnuvayı da kazanması durumunda 2020 Avustralya Açık turnuvasında Rafael Nadal'ı 20 Slam zaferinde yakalayabilir.