Kültür Sanat Kaynak: (İHA) 26.12.2016 15:42 Güncelleme: 26.12.2016 16:35

Nostaljik radyolarla zamanda yolculuk

Bursa'da 30 yıldır nostaljik radyo, televizyon ve gramofon koleksiyonu ve tamiri yapan Ahmet Ali Şağın, bir alışveriş merkezinde 8'inci sergisini açtı. Sergi büyük ilgi gördü...
Nostaljik radyolarla zamanda yolculuk
Bursa’da 30 yıldır nostaljik radyo, televizyon ve gramofon koleksiyonu ve tamiri yapan Ahmet Ali Şağın, bir alışveriş merkezinde 8’inci sergisini açtı. Sergi büyük ilgi gördü.

300’e yakın radyo ile beraber televizyon, gramofon, saat, plak ve pikapların yer aldığı sergi ilgi gördü. Geçmiş zamanda salonların baş köşelerinde bulunan eski eşyaları alışveriş merkezinin orta yerinde gören vatandaşlar sergiyi merakla gözlerle izledi. Nostaljinin yanında alım-satımın da gerçekleştiği sergide insanlar, evlerinde bulunan radyo ve televizyonları da sergiye getirerek satma imkânı buldu.



"ESKİ RADYOLARIN İÇLERİNE FM MODÜLÜ İLAVE EDİP, GÜNÜN FM KANALLARINI DİNLEYEBİLİYORUZ"

Antika elektronik cihazların tamirine ve koleksiyonuna devam eden Ahmet Ali Şağın, "30 yıldır radyo tamirciliği yapmaktayım. Bu 8’inci radyo sergim. 1930, 1938 ve 1980’lere ait olmak üzere 300’e yakın parçam var. Bunun yanında 3 bine yakın yerli yabancı plağım mevcut. Gramofonlar, radyolar hobimken bu işi mesleğe dönüştürdüm. İnsanlar benim de radyom var yapar mısın diye teklif ettiler. Şu an küçük bir atölyede bu cihazları tamir edip onarıyorum. Eski radyoların içlerine FM modülü ilave edip, günün FM kanallarını dinleyebiliyoruz" dedi.

Şağın, isteyenlerin radyolarını getirip satış ve takas yapabileceğini söyledi. Radyo sergisini ziyaret eden vatandaşlar ise, "Eski radyolar sanki bizi çocukluğumu geri döndürdü. Herkes gelip görmeli" şeklinde konuştu.

Bir AVM’de açılan sergi 29 Ocak tarihine kadar ziyaret edilebilecek.