Magazin 17.09.2020 03:00

Nostalji ve lezzet bir arada

Geçmişte kahvenin ilk kavrulduğu yer anlamına gelen Tahmis ismiyle anılan İstanbul tarihinin en önemli miraslarından olan Beta Yeni Han, dokusunu kaybetmeden gerçekleşen restorasyon çalışması sonrasında şehrin en özel yaşam merkezi olmaya devam ediyor.
Nostalji ve lezzet bir arada

Göz dolduran tarihi mimari yapısı içerisinde Beta Tea House, A’la Kahve Evi, Emin Han Börek, Mazgal Burger, Belita Baharat, Betum Kuruyemiş, Hacı Ali Lokum ve Benuta Çikolata gibi birçok önemli markayı yenilediği mağaza karmasında bulunduran Beta Yeni Han, Tarihi Yarımadanın yeniden cazibe merkezi oldu. İstanbul'un huzur veren enerjisini yayan mekan, şık ve samimi atmosferiyle içeri girer girmez sizi etkilemeyi başarıyor. 

Şehrin ruhunu yaşayan ve yaşatan Beta Yeni Han,  usta ellerde hazırlanmış özgün kahvaltı sofrasıyla konuklarına zengin bir mönü alternatifi  de sunuyor. Güne güzel başlamak isteyenler ve uzun uzun kahvaltı sofrasında oturmayı sevenler için Han Kahvaltı tabağı ise, en çok tercih edilen menülerin başında geliyor. 

Çanakkale Ezine peynirden Kars yöresine özgü gravyere, Erzincan tulum peynirinden Toroslar keçi peynirine kadar çeşitli peynirlerin yer aldığı mekanda her şey doğal ve özel olarak getiriliyor. Yerel lezzetlerin ön planda olduğu menü; Köy usulü patates, közlenmiş patlıcan, közlenmiş kapya biber, ev yapımı reçeller, sahanda sucuk, sahanda yumurta, zeytin çeşitleri, söğüş tabağı, kuru meyveler, tahin pekmez, Elazığ köy tereyağı, bal kaymak, Adana böreği, poğaça ve ekmek çeşitleri ile hem göze hem de damağa aynı anda hitap ediyor. 
Osmanlı döneminden kalan tarihi yapının otantik havasını soluyacağınız mekanda demleme çaylarınızın ardından kahvenin kavrulma işleminin yapıldığı ve hala hâlâ dokusunu koruyan fırını da görebilirsiniz.ARSLAN GÜVEN