Spor 21.01.2018 11:30

NFL'de NFC Finali: Vikings evine nasıl gidecek?

NFL'de Minnesota Vikings, evinde yapılacak 52. Super Bowl'a adını yazdırmak için Philadelphia Eagles ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.
NFL'de NFC Finali: Vikings evine nasıl gidecek?

Bertan ERMAN

Ulusal Futbol Konferansı Finali, özellikle Minnesota Vikings için ayrı bir anlam taşıyor. Mor Sarılılar, bu yıl evinde düzenlenecek Super Bowl'da kupayı kaldırmak istiyor. Yani, Vikings her halükarda evine gidecek. Ya Eagles'ı Philadelphia'da bırakıp eve gidecek. Ya da Eagles ile birlikte Minnesota'ya gidip Vikingsli oyuncular evlerine, Phila ise Super Bowl'a gidecek. 

1. SENARYO: VIKINGS EVİNE TEK BAŞINA GİDER

Minnesota Vikings, ligin en iyi savunma takımına sahip. Ayrıca Eagles'ın başarılı oyun kurucusu Carson Wentz'in sakatlığından dolayı olamaması da, Mor Sarılılar için önemli bir avantaj. Ayrıca Vikings'in başarısı sadece savunmayla sınırlı değil. Oyun kurucu Case Keenum, bu sezon başarılı bir hücum performansı ortaya koyu ve hem koşuda, hem de paslarda elindeki opsiyonları en iyi şekilde değerlendirdi. Vikings'te sakatlıkları soru işareti olan safety Andrew Sendejo ile wide receiver Adam Thielen'ın da bu maçta oynaması durumunda, Eagles birçok alanda zorluklar yaşayacaktır.

2. SENARYO: İKİSİ DE MINNESOTA'YA AMA...

Bu senaryo da, Philadelphia Eagles'ın Super Bowl'a kalacağı senaryo. Minnesota Vikings'in bir önceki maçta, sahasında New Orleans Saints'in elinden nasıl ucuz kurtulduğunu hatırlayalım. Saints bir geri dönüşe imza atmıştı ve maçın bitimine 10 saniye kala skor üstünlüğünü elinde bulunduruyordu. Eğer Stefon Diggs, o pası yakalayamasaydı, şu an Eagles'ın Saints ile oynayacağı NFC Finali'ni konuşuyor olacaktık. Minnesota'nın iki alanda da önemli opsiyonları olabilir. Ancak saha avantajı Philadelphia Eagles'ta ve bu saha avantajı, hem stadın koşulları bakımından hem de taraftarlar açısından büyük bir saha avantajı oluyor. Hücumda diğer oyuncular, oyun kurucu Nick Foles'a destek çıkarsa, Eagles da Minnesota'ya bilet alır.