Vakıf Katılım web
Spor 07.12.2017 22:24 Güncelleme: 07.12.2017 22:32

NFL'de 14 haftaya girilirken: Orada bir Playoff var uzakta ama?..

ABD Ulusal Amerikan Futbolu Ligi NFL'de, başta Ulusal Futbol Konferansı olmak üzere Playoff yarışı daha da kızıştı.
NFL'de 14 haftaya girilirken: Orada bir Playoff var uzakta ama?..

Bertan ERMAN

NFL'de artık son 4 haftaya giriliyor ve bazı takımların Playoff'a kalma ihtimali kalmadı. Bazı takımlar için ise, umutlar söndü sönecek durumda. Her iki konferansta da, mücadelenin dozu iyice artıyor.

AMERİKAN FUTBOL KONFERANSI (AFC): BATIDA İŞLER KARIŞTI

AFC Batı Grubu, şu an konferanstaki diğer gruplardan daha değerli bir hal aldı. Çünkü Kansas City Chiefs, Los Angeles Chargers ve Oakland Raiders aynı galibiyet ve mağlubiyet oranına sahip. Üçlü averajdan dolayı Kansas City Chiefs grubun lider olsa da, liderliklerinin herhangi bir garantisi yok. Missouri ekibi son zamanlarda ciddi bir düşüş yaşıyor. Özellikle hücumda ne oyun kurucu Alex Smith,ne de çaylak running back Kareem Hunt, ilk 5 haftadaki muazzam oyunlarını oynayabiliyor. Ayrıca, Chiefs'te cornerback Marcus Peters, geçen hafta New York Jets maçında hakemin attığı ceza mendilini tribünlere fırlatmasından dolayı, başantrenör Andy Reid tarafından Oakland Raiders maçında oynamama cezası verdi. Peters'ın yokluğunda Chiefs'in, Raiders karşısında grup liderliğini koruyup koruyamayacağı da soru işareti. Çünkü bu sezon Oakland'da oynanan maçı Raiders, son saniyede kazanmıştı. Missouri ekibinin galibiyetten başka şansı yok. Ancak, AFC Batı Grubu'nu etkileyecek bir maç daha var. Los Angeles Chargers,deneyimli oyun kurucusu Philip Rivers önderliğinde ciddi bir çıkış yakaladı ve Chargers'ın fikstürü Playoff için müsait. NFL'de grup liderliği, en kötü ihtimal, Wildcard maçı için saha avantajına sahip olmak anlamına geliyor. Yani, bu üç takımdan biri devam edecek; kalan ikisi de, "Tamam" diyecek.

Batı Grubu haricinde Playoff'a kalma konusunda New England Patriots ve Pittsburgh Steelers, tam gaz yollarına devam ediyor. Güney Grubu'nda Tennessee Titans ve Jacksonville Jaguars'ın avantaj elde etme mücadelesi sürüyor. Kritik noktadaki takımlar ise Baltimore Ravens ve Buffalo Bills. Buffalo Bills'in işi, şu an Ravens'a göre daha kolay. Çünkü Baltimore Ravens, konferans lideri Pittsburgh Steelers'a karşı üst seviyede bir oyun çıkarmak zorunda. Bills'in, fazla iddiası kalmayan Inidanapolis Colts'a karşı evinde oynayacak olması, onları yeniden Playoff potasının içine sokabilir. Ancak, Batı Grubu'ndaki takımların çıkışları, Bills ve Ravens için tehlike arz ediyor.

ULUSAL FUTBOL KONFERANSI (NFC): SÜRPRİZ YUMURTADAN SEAHAWKS ÇIKTI

NFC'de işler bir noktaya kadar karmaşıktı. Fakat Seattle Seahawks'un, Philadelphia Eagles'ı mağlup etmesiyle daha karmaşık duruma geldi. Geçtiğimiz hafta, konferansın zirvesi adına çok kritikti. Güney Grubu'nda Carolina Panthers'ı running backleri ile geçen New Orleans Saints, Atlanta Falcons'ın Minnesota Vikings mağlubiyeti sonrası Playoff için yerini daha da  sağlamlaştırdı. Bu sonuçlar neticesinde konferans liderliği için 4 aday çıktı. Vikings ve Eagles, bir maç farkla avantajlı olsalar da, Los Angeles Rams ve New Orleans Saints, bu iki takımı zorlayacak seviyede. Seattle Seahawks, Carolina Panthers ve Atlanta Falcons'ın Playoff'a kalmak için işleri daha da zorlaştı. Çünkü 14. haftada oynanacak maçlarda bu üç takımın ekmeğini taştan çıkarması mümkün değil. Playoff'un bir adım dışında kalan Atlanta Falcons'ın, New Orleans Saints'e kaybetmesi, Seahawks ve Panthers'ın yağına bal sürmesi gibi olacak. Fakat böyle bir durumun gerçekleşmesi, ne Seahawks'un, ne de Panthers'ın Playoff'taki yerini sağlamlaştıracağı anlamına geliyor. Hücumda yıldız oyun kurucu Russell Wilson'ın çıkışa geçmesini sağlayan Seattle Seahawks, AFC'de Güney Grubu'nun liderliğini isteyen ve savunmasıyla dikkat çeken Jacksonville Jaguars'a konuk olacak. Saints karşısında defansta erör veren Carolina Panthers ise, sahasında, şu an NFC liderliğine sahip olan, hem hücumda, hem de savunmada başarılı işler çıkaran Minnesota Vikings ile karşılaşacak. 

afcplayoff13
nfcplayoff13