Türkiye - Gündem 21.03.2016 13:25

Nevruz için olağanüstü güvenlik önlemleri

Bağlar ilçesinde bulunan Nevruz alanında kutlanacak etkinlik için hazırlıklar tamamlandı. polis kent genelindeki bir çok noktada olağanüstü güvenlik önlemi aldı. YENİBİRLİK - Diyarbakır 'da bugün nevruz kutlamaları sıkı güvenlik önlemleri…
Nevruz için olağanüstü güvenlik önlemleri

Bağlar ilçesinde bulunan Nevruz alanında kutlanacak etkinlik için hazırlıklar tamamlandı. polis kent genelindeki bir çok noktada olağanüstü güvenlik önlemi aldı.

YENİBİRLİK - Diyarbakır 'da bugün nevruz kutlamaları sıkı güvenlik önlemleri altında başladı. Nevruz Parkı'na vatandaşlar kurulan 5 ayrı polis noktasından aranarak alınırken, çevrede de geniş güvenlik önlemleri alındı. Diyarbakır'daki nevruz kutlamaları her yıl olduğu gibi bu yıl da merkez Bağlar İlçesi'nde bulunan Nevruz Parkı'nda bugün saat 10.00'dan itibaren kutlanmaya başladı. Bu yıl 'Direnerek kazanacağız', 'Özgür önderlik, özerk Kürdistan, Demokratik Türkiye' sloganıyla kutlanan nevruza katılmak için vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren alana akın ederken, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü kentte ve Nevruz Parkı'nda geniş güvenlik önlemleri aldı. Kente Edirne, Manisa, İzmir, Antalya, Kırıkkale gibi illerden takviye gelenlerin de aralarında olduğu 5205 polis görevlendirirken, kentin kritik noktalarına da zırhlı araçlarla polis ekipleri konuşlandırıldı. Nevruz Tertip Komitesi de yaklaşık 5 bin kişiyi güvenlik görevlisi olarak görevlendirdi. Polis, alana girenleri kurulan 5 ayrı arama noktasından tek tek arayarak girmelerine izin verdi. Bu arada başlarında Abdullah Öcalan fotoğraflarının bulunduğu şapka takanların alana alınmadığı görüldü. Nevruz ateşi için yaklaşık 3 ton odun alana getirildi. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı da kentin değişik noktalarından otobüslerle vatandaşları alana taşıyor.