Dünya 07.03.2016 19:58

NATO: Türkiye'nin yanındayız

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ile NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ortak basın açıklaması düzenledi YENİBİRLİK- Başbakan Ahmet Davutoğlu ve NATO Genel Sekreteri Stoltenberg NATO Ana Karargahı'nda ortak açıklamalarda bulundu. Başbakan Davutoğlu'nun açıklamalarından…
NATO: Türkiye'nin yanındayız

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ile NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ortak basın açıklaması düzenledi

YENİBİRLİK- Başbakan Ahmet Davutoğlu ve NATO Genel Sekreteri Stoltenberg NATO Ana Karargahı'nda ortak açıklamalarda bulundu.

Başbakan Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

"Önemli çalışmalar yapıyoruz. Rusya'nın Suriye'de varlığı, DAEŞ'le mücadeleyi çoktan aşmış durumda. DAEŞ'e karşı değil sivillere yönelik saldırı düzenliyor. Rusya'nın askeri varlığı DAEŞ'le mücadele için değildir.
Bu mülteci dalgalarının önüne geçmek istiyoruz. Yakından çalışıyoruz bu süreçte. Farklı görüşler olabilir Türkiye-Yunanistan arasında. Ama NATO içerisinde önyargıyla davranmıyoruz. Türkiye ile Yunanistan arasında yakın zamanda işbirliği zirvesi olacak.

Zalim saldırılardan kaçıyorlar
Masum insanlar yer arıyorlar, geleceklerini kurmak için. Bu insanlar bizleri rahatsız etmek için ülkelerimize gelmiyorlar. Rejimden, terör örgütünden ve Rusya'nın zalim hava saldırılarından kaçarak geliyorlar. Bunu yapmaya mecbur kalıyorlar. 2.7 milyon mülteciyi kabul ettik.
Mültecilerin hayatlarına saygı göstermek istiyoruz. Bu konuda şartlarımızı koyduk. Bu noktada AB-Türkiye arasında yeni bir süreç başlatmak istiyoruz. Türkiye sınırını Ege üzerinden geçmek isteyenlerin önünü kesmek istiyoruz. Bu koordinasyon kapsamında çalışmalar yapacağız.

NATO olarak Türkiye'nin yanındayız
Stoltenberg'in açıklaması şöyle "Rusya'nın Suriye'deki varlığı bizi endişelendiriyor. Aynı zamanda NATO hava sahasını da ihlal ediyor. NATO olarak Türkiye'nin yanındayız."