Vakıf Katılım web
Dünya 24.05.2017 13:03

NATO liderleri terörle mücadele için bir araya geliyor

NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı, 28 üyenin katılımıyla yarın Brüksel'de yapılacak. Liderler, toplantının ana gündem maddesi terörle mücadele konusunu ele alacak.
NATO liderleri terörle mücadele için bir araya geliyor

NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı, 28 üyenin katılımıyla yarın Brüksel'de NATO'nun yeni karargahında yapılacak. Liderler, toplantının ana gündem maddesi terörle mücadele konusunu ele alacak.

NATO karargahının "devir teslim" töreniyle başlayıp akşam liderler arasında yapılan çalışma yemeğiyle son bulacak toplantıda, Türkiye'yi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan temsil edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brüksel ziyareti çerçevesinde Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile de görüşecek.

ABD Başkanı Donald Trump'ın ilk kez NATO'daki muhataplarıyla bir araya geleceği toplantıya, Fransa'nın yeni Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İngiltere Başbakanı Theresa May ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'in yanı sıra birçok lider katılacak.

Ana gündem maddesi terörle mücadele ve savunma harcamaları

Toplantıda iki ana gündem maddesi olarak uluslararası terörle mücadele bağlamında NATO'nun olası rolü ve savunma harcamalarının arttırılması ile yük paylaşımı tartışılacak.

Üst düzey NATO yetkilisi,  konuya ilişkin yaptığı açıklamada, NATO'nun DEAŞ'a karşı uluslararası koalisyona katılıp katılmamasının karara bağlanacağını, bu konuda hala tereddüdü bulunan bazı ülkeler olduğunu ancak olumlu karar çıkacağına inandığını belirtti.