Kültür Sanat 04.06.2020 03:00 Güncelleme: 03.06.2020 22:16

Muhsin Kut sergisi 1 -30 Haziran...

Çağdaş Türk resim sanatında çok önemli bir yere sahip olan sanatçımız Muhsin Kut, 60. sanat yılında "Resimler" Sergisi ile Galeri Selvin'de.
Muhsin Kut sergisi 1 -30 Haziran...

Bugüne kadar gezmiş olduğu onlarca ülkeden izlenimlerini yansıttığı peyzaj çalışmalarıyla, ülkemizde ve Dünya'da birçok kez eserlerini sergilemiştir. Daha küçük yaşlarından ailesinden aldığı eğitimle başlayan resim aşkı hiç bitmemiş, hiçbir zaman çizmeyi bırakmamış ve hala devam etmektedir. Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nde başlayan eğitim hayatı, hocaları ve yol göstericileri olarak adlandırdığı Kemal Künmat, Güner Ener ve Sabri Berkel'in de etkileriyle kendi tarzını bulmuş ve bu çizgiden hiç ayrılmamıştır. Onu etkileyen her yeri bir konu haline getirip, çizdiği yüzlerce eskizden tuvale aktardığı eserleriyle sergilerine devam etmekte ve Türk resim sanatına katkılarını sürdürmektedir.

Konuları insansız sokaklar, özgün, tipik binalardır.

Renkçi anlayışı ve özgün boya kullanımıyla bugün bile 82 yaşında eserlerini üretmeye devam ediyor.

Muhsin Kut özgeçmişi:

 1938 yılında İstanbul'da doğdu. 1958 yılında Kabataş Erkek Lisesi'ni bitirdi. 1959'da resim yapmaya başladı. "Dolmuş", "Tef" ve "Pardon" dergilerinde karikatür çizdi. İlk resim sergisini 1959 yılında Taksim Meydanı'nda açtı. 1964 - 1969 yılları arasında Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nde Seramik Bölümü'nde okudu ve oradan mezun oldu. Akademi içinde 1967 yılında Uluslararası Barış Şenliği Resim birincilik ödülü ile Ahmet Andiçen Seramik birincilik ödülünü kazandı. Akademide öğrenci iken Sabri Berker’in önerisi ile Beşiktaş Resim Heykel Müzesi Milli Koleksiyonu’na eseri kabul edilmiştir.

1987 yılı Tekel Resim yarışmasında birincilik ödülü alan sanatçının resimleri İstanbul ve Ankara Resim ve Heykel Müzeleri'nde, Avustralya'da Broken Hill Belediye Müzesi'nde, New York Üniversitesi Abby Grey Koleksiyonunda, İstanbul Modern'de, ayrıca yurtiçi ve yurt dışında birçok önemli koleksiyonda bulunmaktadır. Her yıl başka bir yer ve konu seçen sanatçı İstanbul Bakırköy'de yaşamaktadır. 2009 yılında 19. İstanbul Sanat Fuarı'nın 'onur sanatçısı' ödülüne Türk resmine önemli katkıları nedeniyle Muhsin Kut layık görülmüştür.ARSLAN GÜVEN