İstanbul
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Muğla'da etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi

Muğla'da etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi

Muğla'nın Bodrum, Marmaris ve Fethiye ilçelerinde etkili olan sağanak nedeniyle bazı evleri su bastı, cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu.

Bodrum ilçesinde sabah saatlerinden bu yana aralıklarla etkili olan sağanak, öğleden sonra şiddetini artırdı. Sağanağa dışarıda yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Yağış nedeniyle kent merkezi başta olmak üzere birçok mahalledeki cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Sürücüler ve yayalar yağmur sularının aktığı cadde ve sokaklarda ilerlemekte güçlük çekti.

Bodrum Belediyesi ekipleri, temizlik çalışması yaparak suyun yollarda daha fazla birikmesini önlemeye çalıştı.

Yağış nedeniyle Eskiçeşme Mahallesi'ndeki bazı evleri su bastı. Kanalizasyondan taşan atık sular evlerin içerisine doldu. Ev sakinleri, suları boşaltmak için yoğun çaba sarf etti.

Evini atık su basanlardan Hamza Doruk, gazetecilere, daha önceki yağmurda da evlerinin sular altında kaldığını söyleyerek, duruma tepki gösterdi.

Yaklaşık 15 dakikalık yağışın ardından evlerini su bastığını anlatan Doruk, komşularının da mağdur olduğunu, yetkililerin bu duruma bir an önce çare bulması gerektiğini belirtti.

Bodrum Belediyesi ekipleri, su basan evlerde vatandaşlarla birlikte temizlik çalışması yaptı.

Marmaris'te de etkili olan sağanak nedeniyle Turunç ve Osmaniye mahallelerine ulaşımı sağlayan yola kaya parçaları düştü. Kısa süre trafiğe kapanan yol, taşların kaldırılmasının ardından yeniden açıldı. Belediye ekipleri de ilçedeki cadde ve sahillerde temizlik çalışması yaptı.

Fethiye'de ise sağanak nedeniyle suyla dolan yollarda sürücüler ile vatandaşlar zor anlar yaşadı. Ölüdeniz Caddesi'ndeki alışveriş merkezinin önünde oluşan bu birikintisi içinde kalan motosikletleri sürücüler güçlükle çıkardı.