Vakıf Katılım web
Türkiye - Gündem 27.05.2022 18:19

MİTSO İZMİR 10. OLIVTECH FUARINA RENK KATTI

MİTSO, Türkiye'nin ilk ve tek AB coğrafi işaretli zeytinyağı olan Milas zeytinyağını tanıttığı fuarda sergilediği sıradışı gösterilerle fuarın ilgi odağı oldu.
MİTSO İZMİR 10. OLIVTECH FUARINA RENK KATTI

MİTSO, Türkiye'nin ilk ve tek AB coğrafi işaretli zeytinyağı olan Milas zeytinyağını tanıttığı fuarda sergilediği sıradışı gösterilerle fuarın ilgi odağı oldu.

Fuarda sergilenen AB işaretli zeytinyağına en çok Rus alıcılar ilgi gösterdiler. Rusların yanısıra İsrailli, Bulgar ve Kanadalı alıcılar da MİTSO zeytinyağı üreticileri ile bağlantı kurdular.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası 26 - 29 Mayıs 2022 tarihlerinde İzmir'de, Fuarizmir Fuar Merkezinde düzenlenen 10. Olivtech Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı'na renk kattı. MİTSO, Türkiye'nin ilk ve tek AB coğrafi işaretli zeytinyağı olan Milas zeytinyağını tanıtmak amacıyla açtığı stantta konuklarına zeytin ağacı şeklinde yapılmış pasta ve Milas'ın coğrafi işaretli ürünlerinden olan Milas tepsi böreği ikram etti. Stant önünde Milas Yörük Obaları Kültür Derneği'nin halkoyunları ekibinin sergilediği oyunlar fuara renk kattı.

 Sergilenen görsel şölenler ve ikramlarla fuarın en renkli ve canlı standı olan MİTSO standının eski ve yeni Milaslı Muğla milletvekilleri de ilgi gösterdi. Milaslı Muğla Milletvekili Suat Özcan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, eski Milas kaymakamlarından İzmir Vali Yardımcısı Hulusi Doğan, Milaslı eski milletvekilleri İrfettin Akar ve Fevzi Topuz, İzmir Milaslılar Derneği Başkanı Baki Öner ile İzmir'de yaşayan pek çok Milaslı MİTSO standında buluştular. Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesi, Milas Mahalle Muhtarları, Milas Yörük Obaları Kültür Derneği de MİTSO standında bir araya geldiler.

Hepsi de coğrafi işaretli Milas zeytinyağı markaları ise MİTSO standında zeytinyağlarını görücüye çıkardılar. Milas zeytinyağı, aldığı AB coğrafi işareti ve yurtiçinde veya yurtdışında kazandığı madalyalarla özellikle Rus alıcıların ilgisini çekti.

Milaslı kadınların bir araya gelerek kurdukları S.S.Milas Anatolie Kadın Girişimciler Üretim ve İşletme Kooperatifi'ise, MİTSO'nun geçen hafta coğrafi işaretini almayı başardığı kendi üretimi olan Milas çekişke zeytinini sergilediler ve tadanlardan pek çok sipariş aldılar.

Öte yandan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ve eşi Zuhal Özer, kendi aile üretimleri olan altın madalyalı Melasso markalı zeytinyağlarını sergilediler.