Vakıf Katılım web
Seyahat - Turizm 27.05.2016 11:26

Mısır turizmi serbest düşüşte işte fiyatların durumu

Biri terörist saldırıyla olmak üzere, 6 ay içinde düşen iki uçak, terör saldırıları ve istikrarsızlık Mısır turizmini bitme noktasına getirdi. Ziyaretçi sayısı yarı yarıya düşen ülkede, geceleme fiyatları da yerlerde. Mısır turizmi…
Mısır turizmi serbest düşüşte işte fiyatların durumu

Biri terörist saldırıyla olmak üzere, 6 ay içinde düşen iki uçak, terör saldırıları ve istikrarsızlık Mısır turizmini bitme noktasına getirdi. Ziyaretçi sayısı yarı yarıya düşen ülkede, geceleme fiyatları da yerlerde. Mısır turizmi resmen kan ağlıyor. Bundan yaklaşık 6 ay önce Metrojet uçağının Sina Yarımadası'nda düşürülmesi, geçtiğimiz günlerde Mısır Hava Yolları'na ait uçağın Akdeniz'de düşmesi, terör olayları ve istikrarsızlık ülke turizmini iyice çıkmaza soktu, fiyatlar  yerlerde.

PİRAMİTLERİN ETRAFI BOMBOŞ

YENİBİRLİK - Kuzey Afrika'nın önde gelen turizm destinasyonu Mısır'da turizm adeta can çekişiyor. Mısır, Piramitlerin etrafının kum gibi turist kaynadığı, Nil Nehri'nde kruvaziyer gemilerinin cirit attığı Şarm El Şeyh'te otellerin turistle doluğu günleri arıyor.

ŞARM EL ŞEYH HAYALET ŞEHİRE DÖNDÜ

Metrojet firmasına ait Rus yolcu uçağının Sina Yarımadası'nda düşürülmesi ve 244 kişinin ölmesinin ardından Rusya Mısır'a dönük uçuş yasağı getirdi, İngiltere dahil olmak üzere pek çok Avrupa ülkesi ''Mısır'a gitmeyin'' uyarıları yaptı. Hatta İngiliz hükümeti, Şarm El Şeyh'e uçuş yasağı koydu. Geçtiğimiz yılın şubat ayında 640 bin turist ağırlayan Mısır, bu yılın aynı ayında 346 bin turist ağırlayabildi. Kayıp yaklaşık yüzde 46. Ülkenin en turistik bölgesi Şarm El Şeyh'in ise adeta hayalet kente döndüğü belirtiliyor.

FİYATLAR 18 POUNDA KADAR DÜŞTÜ

Mısır'da sadece misafir sayıları değil, fiyatlar da yerlerde. Mesela muhteşem Kızıl Deniz manzarasına sahip Renaissance Hotel: 23 pound. Lüks segmentte hizmet veren Sunrise Select Diamond Beach Resort 35 pounda düşerken, Radisson Blu Resort'te geceleme fiyatı 18 pounda düşmüş durumda. Bir zamanlar jet sosyetenin gecelik 200 pound ödeyerek kaldığı otellerde bile fiyatlar 100 pound seviyesine kadar geriledi. Kısacası Mısır turizm endüstrisi dramatik bir çöküş yaşıyor.

TATİLCİLER TÜRKİYE MISIR VE TUNUS'U RİSKLİ GÖRÜYOR

Daily Mail gazetesi yıllardır Türkiye, Mısır ve Tunus gibi destinasyonlarda tatil yapan bir İngiliz turiste mikrofon uzatıyor ve şu yanıtı alıyor: Açıkçası bu ülkelerde çok büyük olaylar yaşandı. Bu olaylar ve ortaya çıkan risk durumu b ülkelere tekrar gitmemize engel oluyor