Kültür Sanat 05.08.2022 10:51

Minik Ressamların Ödüllü Resimleri Metropol İstanbul'da

Pınar tarafından çocukların sosyal becerilerini geliştirmek ve onlara resim sanatını sevdirmek amacıyla bu yıl 41'incisi düzenlenen Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması'nda dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan eserler, 15 Ağustos'a kadar Metropol İstanbul'un sergi alanında sergilenecek.
Minik Ressamların Ödüllü Resimleri Metropol İstanbul'da

Pınar tarafından çocukların sosyal becerilerini geliştirmek ve onlara resim sanatını sevdirmek amacıyla bu yıl 41’incisi düzenlenen Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması’nda dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan eserler, 15 Ağustos’a kadar Metropol İstanbul’un sergi alanında sergilenecek.

1981 yılından bu yana aralıksız düzenlenen ve bu sene sürdürülebilirlik vurgusu yaparak “Benim Gözümden Dünya” temasıyla çocukları hayallerindeki dünyayı resmetmeye çağıran 41. Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması’na toplam 9.105 eser başvurdu. Yarışmanın jüriliğini Prof. Dr. Mümtaz Sağlam öncülüğünde, Prof. Dr. Hayri Esmer, Prof. Dr. Hüsnü Dokak ve Doç. Dr. Devabil Kara, Hürriyet Gazetesi’nden İhsan Yılmaz, Milliyet Gazetesi’nden Seray Şahinler Demir, Daily Sabah Gazetesi’nden İrem Yaşar, Cumhuriyet Gazetesi’nden Emrah Kolukısa ve sanat danışmanı Nazlı Pektaş üstlendi. Yarışma kapsamında Türkiye’nin 7 bölgesi, özel eğitim uygulama okulları, KKTC, Azerbaycan, Almanya ve Birleşik Arap Emirlikleri olmak üzere toplam 12 asil ve 17 yedek kazanan seçildi.

Çocukların nasıl bir dünya görmek istediklerini ve iç dünyalarını resmettikleri yarışmada minik ressamların daha sevgi dolu, çevreyle barışık ve huzurlu bir dünyada yaşamak istediği gözlemlendi. Minik ressamların eserlerini 15 Ağustos tarihine kadar Metropol İstanbul’un sergi alanında ziyaret edebilir; çocukların gözünden dünyayı deneyimleme fırsatı yakalayabilirsiniz.