Vakıf Katılım web
Eğitim 16.06.2017 16:45

Milli Savunma Üniversitesi ilk mezunlarını verdi

Rektör Prof. Dr. Afyoncu "Milli Savunma Üniversitemiz, ülkemizin çok zor zamanında kuruldu ve ilk yaptığımız işlerden birisi Ekim 2016'da misafir askeri personel eğitimi başlatmaktı." dedi.
Milli Savunma Üniversitesi ilk mezunlarını verdi

Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu, ülkenin çok zor zamanında kurulan üniversitenin ilk yılında 126 mezun verdiğini bildirdi.

Milli Savunma Üniversitesi'nin yabancı öğrencilere yönelik mezuniyet töreni, Maslak'taki Harp Akademileri'nde gerçekleştirildi.

Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Afyoncu, üniversitenin Türkiye'nin çok zor zamanında kurulduğunu ve ilk yaptıkları işlerden birisinin Ekim 2016'da misafir askeri personel eğitimi başlatmak olduğunu anlatarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu sayede Harp Okullarında, Astsubay Meslek Yüksekokullarında, Kurmaylık Enstitülerimizde bu sene itibarıyla 126 mezun veriyoruz. İlk mezunlarımızı 12 Haziran'da Hava Harp Okulunda verdik. 16 farklı ülkeden 126 misafir askeri personel Milli Savunma Üniversitesi'nin ilk mezunları olacaktır. Bugün 27 subay mezun olacaktır. Sizlerin mezuniyeti, Milli Savunma Üniversitesi için ayrı bir öneme sahiptir çünkü sizler bu üniversitemizin ilk mezunlarısınız. Bu zor ortamda bunu birlikte sağladığımız okul komutanlarımıza, orada çalışan öğretmenlerimize, Harp Enstitüsü komutanlarımıza teşekkürü bir borç biliyoruz. Bu zor zamanda iş birliği yapmasaydık bu işi başaramazdık.

"Atatürk'ün de yetiştiği bu kutsal yuvada öğrenim görmek büyük gurur"

Misafir askeri personel adına konuşan Bosna Hersek Silahlı Kuvvetlerinden Yüzbaşı Samir Şilivo ise dost ve kardeş ülkelerin subayları olarak, büyük bir komutan ve devlet adamı olan Mustafa Kemal Atatürk'ün de yetiştiği bu kutsal yuvada öğrenim görmekten büyük gurur duyduğunu söyledi. 

Burada kendilerini hiç yabancı hissetmediklerini anlatan Şilivo, şunları kaydetti:

"Dünyanın önde gelen eğitim kurumlarından Kuvvet Harp Enstitülerindeki eğitimimiz süresinde, kendi ülkelerimizde aldığımız askeri eğitimi üst seviyeye çıkarma imkanı bulduk. Bir komutan ve karargah subayının sahip olması gereken nitelikleri özümsemiş olarak ülkemize dönerken, ülke sınırlarını aşan Kuvvet Harp Enstitülerindeki samimi dostluk ve kardeşlik ortamının bizler vasıtasıyla ülkelerimiz arasında kopmaz bağlar oluşturacağına yürekten inanıyoruz.

Konuşmalardan sonra ise mezun olan askeri personele diplomaları takdim edildi.