Vakıf Katılım web
Türkiye - Gündem 08.06.2017 20:40

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz'dan 'karne' mesajı

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, "Unutmayınız ki karneleri, öğrencilerimizin değerini, şahsiyetini, erdemlerini ve zeka seviyelerini belirleyecek bir gösterge değildir." değerlendirmesinde bulundu.
Milli Eğitim Bakanı Yılmaz'dan 'karne' mesajı

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 2016-2017 eğitim öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla mesaj yayımladı.

Eğitimin insanı değerli kılan, toplumu yücelten ve insanlığa yön veren önemli bir süreç olduğuna işaret eden Yılmaz, ülkelerin gücünün iyi eğitime sahip nitelikli insan gücünden kaynaklandığını belirtti.

Bakan Yılmaz, mesajında, öğretmenlere yönelik, şunları kaydetti:

"Ülkemizi güçlü yarınlara taşıyacak yeni nesillerimizin yetişmesinde en büyük güç şüphesiz sizlersiniz. Milli kültürümüzü yaşatmanın en temel yolu eğitimdir. Gelecek nesillerimize binlerce yıllık birikimimizi, kültürümüzü, tarihimizi, bizi biz yapan değerlerimizi sizlerin desteği ve öncülüğünde aktarabileceğimizin bilincindeyiz. Bu bilinçle evlatlarımızı yetiştirmek ve ülkemizi çağın ilerisine taşımak için çıktığımız bu yolda tüm azmimiz ve gayretimizle birlikte, omuz omuza yürüyeceğiz."

"Öğrencilerin her birini ayrı bir değer olarak görüyoruz"

İsmet Yılmaz, öğrenci velilerine yönelik de değerlendirmelerde bulundu.

Öğrencilerin başarıları kadar iyi ve nitelikli bir insan olarak yetişmesinin önemine işaret eden Yılmaz, şöyle devam etti:

"Çocuklarımızın başarılarını sadece karne notlarından ibaret görmemeli, onları davranış ve tutumlarıyla da değerlendirmeliyiz. Karne, sadece dönem boyunca yapılan çalışmaların ve gösterilen performansın neticesidir ve başarının değerlendirilmesinde sadece bir araçtır. Unutmayınız ki karneleri öğrencilerimizin değerini, şahsiyetini, erdemlerini ve zeka seviyelerini belirleyecek bir gösterge değildir. Başarılıyken baş tacı ettiğiniz evlatlarınıza başarılı olamadığı zamanlarda da anlayış göstermeniz ve varsa sorunları çözmeye çalışmanız, onlara her zaman yanlarında olduğunuzu hissettirecek ve güven duygularını güçlendirecektir. Çocuklarınızla birlikte geçireceğiniz güzel zamanlar, onlara göstereceğiniz ilgi, alaka ve sevginiz, onların hayat karşısındaki duruşlarını belirleyerek başarılarını artıracak ve ne istediğini bilen bireyler olarak yetişmelerini sağlayacaktır."

"Bol bol kitap okuyun" tavsiyesi

Bakan Yılmaz, yıl boyunca çok çalışan, yorulan öğrencilerin güzel bir tatili hak ettiğini bildirdi. Yılmaz, tatil sürecinde öğrencilerin öncelikle dinlenmelerini, aileleri ve sevdikleri ile dolu dolu zaman geçirmelerini, kişisel ve sosyal gelişimlerini destekleyici faaliyetlerde yer almalarını ve bol bol kitap okumalarını tavsiye etti.