Magazin 14.11.2016 11:02

Michelle Obama Beyaz Saray'daki rolünü açıkladı

Vogue Dergisi'ne kapak pozu veren Michelle Obama, first lady olarak Beyaz Saray'daki rolünü açıkladı.
Michelle Obama Beyaz Saray'daki rolünü açıkladı

First lady Michelle Obama, Beyaz Saray’dan ayrılma hazırlığı içinde. Beyaz Saray'ın kapılarını özel bir çekim için açtı. ABD Başkanı Barack Obama’nın görev süresini doldurmasıyla birlikte Beyaz Saray’dan taşınacak olan first lady, Vogue ABD’ye kapak oldu.

Her zaman stiliyle beğeni toplayan Obama, Vogue’un Aralık 2016 sayısı için beyaz bir elbiseyle poz verdi. 18 yaşında Malia ve 15 yaşında Sasha adlı iki kızı olan Obama, üçüncü kez bir dergiye kapak oldu. Obama, “Sekiz yılı hiçbir şey yapmadan geçirebilirdim. Çiçeklere odaklanabilirdim. Dekorasyona odaklanabilirdim. Eğlenceye odaklanabilirdim” dedi. “Hiçbir first lady haklı olarak kendi rolünü tanımlayamaz. Yasama yetkiniz yoktur, seçilmiş değilsinizdir. Aslında bu mükemmel bir özgürlük hediyesidir” dedi.

Ancak Obama, Beyaz Saray’da oturmak yerine yaptığı farklı işlerle tanınan bir first lady oldu. Çocukların tavsiye almak için nasıl baktığını, hayatlarını nasıl etkilediğini şöyle anlattı: “Her sözümü, giydiklerimi, anlatacaklarımı bekliyorlar. Bu benim için bir anlam ifade ediyor.” “Benim de çocuklarım var ve saygı duydukları insanlardan nasıl etkilendiklerini biliyorum. Bu bizi her zaman doğruyu seçmek, doğruyu yapmak ve doğru olmayı istemek konusunda harekete geçiriyor. Her gün. Dolayısıyla bu çocukları hayal kırıklığına uğratamayız. Beklentileri var ve her zaman söylediğim gibi bunu yapabiliriz. Bunu yapabilirsiniz.”