Magazin 29.09.2022 05:00 Güncelleme: 28.09.2022 16:57

Magazin Gazetecileri Derneği'nin 26. Altın Objektif Ödülleri açıklandı

Magazin Gazetecileri Derneği (MGD) tarafından 26'ıncısı düzenlenecek olan Altın Objektif Ödülleri'ni kazanan isimler belli oldu.
Magazin Gazetecileri Derneği'nin 26. Altın Objektif Ödülleri açıklandı

Magazin Gazetecileri Derneği (MGD) tarafından düzenlenen 26. Altın Objektif Ödülleri'nde, "Yılın Yazı Dizisi kategorisinde" YeniBirlik Kültür-Sanat Editörü Sema Sezen ve "Yılın Röportajları" kategorisinde, Anadolu Ajansı muhabiri Dilek Dallıağ ödüle layık görüldü.

MGD Yönetim Kurulunun katılımıyla CVK Park Bosphorus İstanbul'da düzenlenen basın toplantısında ödül kazanan isimler açıklandı.

Dallıağ, Rumeli türkülerinin usta sesi olarak anılan sanatçı Arif Şentürk ile vefatından kısa süre önce yaptığı röportajla ödüle değer bulundu.

MGD Başkanı Okan Sarıkaya, magazin dünyasına damga vuran ve önemli haberlere imza atan isimleri belirlediklerini aktardı.

Çok sayıda başvuru olduğunu dile getiren Sarıkaya, seçmekte zorlandıklarını kaydederek, "Bu yıl yazılı, görsel ve dijital medya kategorilerinde toplam 43 arkadaşımız mesleki ödüle layık görüldü. Her biri birbirinden iyi olan bu çalışmalardan dolayı MGD yönetimi olarak kıymetli meslektaşlarımızı kutluyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyoruz." dedi.

- Tiyatro, müzik, sinema ve televizyonda ödüle layık görülenler 3 Ekim'de açıklanacak

Meslek ödüllerinde, "Yazılı Basın" kategorisinde Kamil Sümer "Yılın Fotoğrafı" ödülüne layık görülürken, Doğan Savaş, Hüseyin Altun, Umut Ünver, Sercan Kısmet, Orkun Ün, İsmail Bayrak, Behlül Aydın, Sinem Vural, Deniz Boy, Mehmet Üstündağ, Evren Abdullahoğlu, Gökhan Gökduman, Ömer Karahan, Hakan Uç ve İlker Gezici ise "Yılın Haberleri" ödülünün sahibi oldu.

"Yılın Röportajları" kategorisinde Alev Gürsoy Cimin, Erçin Dağ Eysen, Recep Aslan, Barbaros Tapan, Tuba Kalçık Üstündağ ve Merve Yurtyapan, "Yılın Yazı Dizisi"nde de Sema Sezen ödüle değer bulundu.

"Televizyon Ödülleri"nde Tolga Bozduman ve Atakan Makar "Yılın Magazin Görüntüsü", Onur Üçkarışoğlu, Hakan Yağcı ve İbrahim Konar "Yılın Haberi", Ömür Sabuncuoğlu "Yılın Röportajı", Tarkan Abdullahoğlu, Mehmet Çalışkan, Barış Ağil, Onur Aydın, Ferit Tuğluk ve Selim Öztürk Boğucan "İnternet Haber Ödülleri" Melis Güvenç ve Eylem İpek Şafak ise "Sosyal Medya" kategorisinde ödül aldı.

Yönetim kurulu üyeleri Reşat Balcıoğlu, Barış Kocaoğlu, Yusuf İzel ve Bülent İpek de toplantıya katılarak ödüllere ilişkin değerlendirmede bulundu.

Tiyatro, müzik, sinema ve televizyon dünyasından ödül kazananların da açıklanacağı ödül töreni, 3 Ekim'de CVK Park Bosphorus Hotel İstanbul ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.