Kütahya 28.05.2020 13:13

Merhum kerestecinin anısını yaşatmak için ahşap evi 7 kilometre taşıdılar

Kütahya'nın Domaniç ilçesinde 2 sene önce yaşamını yitiren kereste ustası Ramazan Akgüneş'in yaptığı 30 metrekarelik bağ evi, çürüyüp yok olmasın diye 2 arkadaşı tarafından traktör ve kamyonla ilçenin turizm hareketliliğinin olduğu bölgeye nakledildi.
Merhum kerestecinin anısını yaşatmak için ahşap evi 7 kilometre taşıdılar

Kütahya'nın Domaniç ilçesinde 2 yıl önce hayatını kaybeden keresteci Ramazan Akgüneş'in arkadaşları, onun yaptığı ahşap bağ evini, anısını yaşatmak için traktör ve kamyonla ilçenin turizm hareketliliği yaşanan bölgesine taşıdı.

Durabey köyünde kerestecilik yapan Akgüneş, 2 yıl önce yaşamını yitirince inşa ettiği ahşap ev de atıl halde kaldı.

Bu durumdan rahatsız olan arkadaşları Volkan Çelik ve Yılmaz Aydın, Ramazan Akgüneş'ten anı kalan evi bir başka yere götürmeye karar verdi.

Çelik ve Aydın, yeni yer için ilçenin turizm alanlarından Ilıcaksu Mahallesi ve Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin beşiğinin kurulduğuna inanılan tarihi Mızık Çamı'nın bulunduğu bölgedeki Domurköy Kavşağı'nı seçti.

Traktörle olmayınca kamyona yüklediler
Evi traktörle taşımak için demir atölyesinde dingil yaptıran Çelik ve Aydın, kaymakamlıktan da izin alarak 30 metrekarelik evi iş makinelerinin yardımıyla traktöre yükledi.

Yola çıkan traktörle taşımada zorluklar yaşanması üzerine ahşap ev bu kez de kamyona yüklendi. Çevre yolundan götürülmeye çalışılan evin üst geçide takılması nedeniyle bir kez daha engelle karşılaşıldı. Bunun üzerine ilçe merkezinden geçilerek taşınmasına karar verilen ev, 7 kilometrelik yolculuğun ardından çevredekilerin meraklı bakışları arasında Domurköy Kavşağı'na götürüldü.

"Çürüyüp gitmesine gönlümüz razı olmadı"
Volkan Çelik, yaptığı açıklamada, arkadaşlarından hatıra kalan atıl vaziyetteki bağ evinin çürümesine gönüllerinin razı olmadığını söyledi.

Ramazan Akgüneş'in elim bir kaza sonucu genç yaşta vefat ettiğini belirten Çelik, "Arazime taşıdığımız bu evin önünde organik ürünlerin yetişeceği bir bahçe oluşturacağım. Burası aynı zamanda ilçemizi gezmeye gelen turistlerin uğrak yeri. Böylelikle arkadaşımızdan kalan hatırasını yaşatmış olacağız." diye konuştu.