Vakıf Katılım web
Sağlık 28.10.2020 07:17

Meme Kanserine DUR diyen CEO ve Sanatçılar

Ekim ayı tüm dünyada "Meme Kanseri Farkındalık Ayı" olarak bilinmektedir.
Meme Kanserine DUR diyen CEO ve Sanatçılar

Her 8 kadından birinin hayatı boyunca meme kanserine yakalanma riski vardır. Ancak meme kanseri erken teşhis edildiğinde %100 tedavi edilebilen bir hastalıktır. Türk Kanser Derneği olarak, Ekim ayı boyunca meme kanserinde erken tanının, risk faktörlerinin ve taramaların önemine vurgu yapmak adına bir çok etkinlik düzenliyoruz.

 Erken tanı sayesinde geçmiş yıllara oranla, meme kanserine bağlı ölüm oranlarında %10 gerileme gözlendi. Bu da demek oluyor ki, yaptığımız erken tanı çağrıları sayesinde kadınlarımız meme muayenelerini yaptırdılar ve erken evrede tanılanan meme kanserleri tedavi edilebildi.

 Ancak %10 yeterli değil, meme kanserine bağlı ölümleri 0’a indirmek bizlerin elinde. Kadınlarımızı taramaya gitmeleri konusunda harekete geçirmek için bu sene Türk Kanser Derneği ve Bizce Yapım işbirliği içerisinde Ceolar ve sanatçılar ile birlikte Meme Kanserine “DUR” diyoruz.

 Facebook Orta Doğu, Afrika ve Türkiye Bölge Başkan Yardımcısı Derya Matraş, Arzum CEO Mete Zadil, Roche İlaç Türkiye Genel Müdürü Dr. Natasa Klicko, Oyuncu Devrim Özkan, Oyuncu Gizem Karaca, Oyuncu Hazal Subaşı, Oyuncu İlay Erkök çekmiş oldukları videolar ile kadınların taramalarını aksatmamaları için çağrıda bulundu.

Haydi siz de bu seslere kulak verin, taramalarınızı mutlaka yaptırın. Türk Kanser Derneği her zaman yanınızda.