Eğitim 20.07.2017 12:30

​Medipol genç bilim insanı yetiştiriyor

Medipol Üniversitesi donanımlı laboratuvarlarının kapılarını yaz boyunca Türkiye'nin dört bir yanından lise ve üniversite öğrencileri için açıyor.
​Medipol genç bilim insanı yetiştiriyor

Medipol Üniversitesi donanımlı laboratuvarlarının kapılarını yaz boyunca Türkiye’nin dört bir yanından lise ve üniversite öğrencileri için açıyor. Araştırma merakı olan öğrenciler, “Genç Bilim İnsan Yetiştirme Programı” kapsamında düzenlenen yaz kampında projelerini geliştirme ve hayata geçirme olanağı bulacak.

Medipol Üniversitesi, sağlık ve mühendislik başta olmak üzere pek çok disipline yönelik donanımlı laboratuvarlarının kapılarını yaz boyunca lise ve üniversite öğrencileri için açıyor. “Genç Bilim İnsan Yetiştirme Programı” kapsamında lise ve üniversite öğrencileri yaz kurslarında derslere ve araştırma projelerine katılacak. Öğrenciler Medipol’de görev yapan bilim insanları ile birlikte kişisel projelerini de hayata geçirecek.

LİSELİLER KAMPÜSTE!

Öğrencilerin programa ve kampüs hayatına adapte olması için her konuda danışabilecekleri Medipol öğrencilerinden oluşan mentorları olacak. 1 ay sürecek olan yaz kursuna katılacak öğrenciler üniversitenin kütüphane, spor alanları vb. imkânlarından da yararlanacak. Lise Yaz Okulu Programına, derslerini başarıyla tamamlamış tüm 9-12.Sınıf lise öğrencileri başvurabilecek. 

PROJESİ OLAN ÖĞRENCİYE AR-GE OLANAĞI

Tüm lise öğrencilerine yönelik yaz kursu dışında sadece 9.Sınıf Öğrencilerine Özel Araştırma Programı ise araştırma merakı olan ve becerilerini geliştirmek isteyen lise öğrencilerinin başvurabileceği bir program. Programın amacı, projesi olan lise öğrencilerine üniversitenin laboratuvarlarında ve bilim insanlarının danışmanlığında projelerini geliştirme ve hayata geçirme olanağı sunmak. Program kapsamında Medipol’ün laboratuvarlarda çalışma olanağı bulacak olan öğrenciler; danışman hocaları ile bağımsız düşünebilme ve yaratıcılık yeteneklerini geliştirecek, yeni araştırma teknikleri ve araştırma konuları ile tanışma fırsatı bulacak.

BAŞVURULAR 1-15 TEMMUZ’DA

“Genç Bilim İnsan Yetiştirme Programı”nda Türkiye’nin dört bir yanından ve yurt dışından üniversite öğrencileri de unutulmadı. Program kapsamında üniversite öğrencileri, Medipol öğretim üyelerince belirlenen ve yürütülen araştırma projelerinden kendi ilgi alanlarına uygun olanları seçecek ve lisansüstü ve doktora öğrencilerinden oluşan araştırma grupları ile çalışma imkânı bulacak. Bilim insanı yetiştirme programı”na başvurular 1-15 Temmuz 2017 tarihleri arasında yapılacak.