Vakıf Katılım web
Sağlık 16.03.2017 15:34 Güncelleme: 16.03.2017 18:44

​Medicine Hospital Obeziteye Karşı Uyarıyor

İstanbul'da hizmet veren Medicine Hospital doktorlarından Yrd. Doç. Dr. Nihat Gülaydın, obezitenin sakıncaları, yaşam koşulları ve tehlikeleri hakkında bilgilendirici bir çalışmaya imza attı
​Medicine Hospital Obeziteye Karşı Uyarıyor

Günümüzde iki milyardan fazla insanın problemi olan obezite, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin başlıca sağlık sorunlarından birini oluşturmaktadır. Vücut ağırlığının olması gerekenin üzerine çıkmasıyla, istenilen aktivitelerin ve faaliyetlerin yapılamaması, kişilerin sosyal hayatını olumsuz etkilemektedir. Birçok uzman tarafından dikkat çekilen obezite, yaz aylarına doğru artan sıcakla beraber tekrar gündemde.

Medicine Hospital doktorlarından Yrd. Doç. Dr. Nihat Gülaydın obezitenin zorlukları ve sosyal hayata etkisine dikkat çekmek için tedavi gören hastalarla birlikte bir çalışmaya imza attı. Hayatının bir bölümünde obeziteyle mücadele etmiş bireyler; tedavi sürecinde yaşadıklarını, neler atlattıklarını ve obezite sonrası ile ilgili tüm ayrıntılar Yrd. Doç. Dr. Gülaydın ile paylaştı. 'Obezite ve Sonrası'‘ isimli tanıtım videosu için kamera karşısına geçen hastalar, tedavi sürecinin nasıl ilerlediği ve tedavi sonrası yaşanan değişimler hakkında bilgilendirici bir çalışma başlattılar.

Bu konuda bireylerin bilinçlenmesi ve obeziteye yakalanmaması için sporu ve sağlıklı beslenmeyi önermektedir. Ayrıca yapılan diyet programları ile tedavi edilemeyen hastaların cerrahi yöntem ile güvenle tedavi edilebileceklerini bildirmektedir.