Güncel - Yaşam 01.10.2017 19:29 Güncelleme: 01.10.2017 19:35

Mecliste liderler zirvesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım, MHP Genel Başkanı Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Anayasa Mahkemesi Başkanı Arslan ve bazı yüksek yargı organı başkanı ile Meclis Başkanı Kahraman'ın makam odasında bir araya geldi.
Mecliste liderler zirvesi

Yeni yasama yılı açılışı dolayısıyla TBMM Genel Kurulunda milletvekillerine hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclisten ayrıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, TBMM Başkanı İsmail Kahraman Meclisten törenle uğurladı.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Genel Kurul konuşmasının ardından, Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan ile Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın makam odasında bir araya geldi. Görüşme 25 dakika sürdü.

Görüşmede, bazı bakanlar, yüksek yargı organları başkanları, kuvvet komutanları da bulundu. 

"Kılıçdarolu'na daveti yapan görevlilerin ihmali ya da ulaşamama durumu söz konusu oldu"

Genel Kurul toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım, MHP Genel Başkanı Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ile yüksek yargı organlarının başkanları TBMM Başkanı Kahraman'ın makamında bir araya gelmişti. Kahraman, Kılıçdaroğlu'nun da davet edildiğini belirtirken, CHP'den gelen açıklamada, böyle bir davetin söz konusu olmadığı duyuruldu. Bunun üzerine İsmail Kahraman, Kemal Kılıçdaroğlu ile telefonda görüştü.

TBMM Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, İsmail Kahraman'ın telefon görüşmesinde, Meclisin yasama yılının açılışından sonra teamül olan görüşmeye Kılıçdaroğlu'nun da davet edildiğini ancak kendisinin kürsüde olması nedeniyle daveti yapan görevlilerin ihmal ya da ulaşamama durumunun söz konusu olduğunu söyledi.