Türkiye - Gündem 15.03.2016 12:58

Marmara'da poyraz etkisini kaybetti

Marmara Denizi'ne demirleyen 21 şilep ve tanker hareket etti, balıkçılar havanın normale dönmesiyle ava çıktı YENİBİRLİK - Marmara Denizi'nde poyrazın etkisini yitirmesiyle deniz ulaşımı normale döndü. Poyraz nedeniyle Şarköy sahilinde demirleyen…
Marmara'da poyraz etkisini kaybetti

Marmara Denizi'ne demirleyen 21 şilep ve tanker hareket etti, balıkçılar havanın normale dönmesiyle ava çıktı

YENİBİRLİK - Marmara Denizi’nde poyrazın etkisini yitirmesiyle deniz ulaşımı normale döndü.
Poyraz nedeniyle Şarköy sahilinde demirleyen yerli ve yabancı bandıralı 21 şilep ve tanker, fırtınanın etkisini kaybetmesi üzerine ilçeden ayrıldı.
Saatteki hızı zaman zaman 90 kilometreye ulaşan şiddetli poyraz ve yer yer 4 metreye aşan dalgalar nedeniyle yollarına devam edemeyen şilep ve tankerler dün Şarköy sahiline sığınmıştı.

Balıkçılar, iki günün ardından denizde

Tekirdağ balıkçı barınağında demirleyen balıkçılar ise uyarılar üzerine fırtınalı hava yüzünden dün ve önce gün denize açılmadı. Balıkçı İdris Şeremet, fırtına nedeniyle iki gündür gemileri limana bağladıklarını belirtti. Bugün havanın normale döndüğünü aktaran Şeremet, "Açıklar güzel, denizde fazla akıntıda yok bu akşam 'Vira Bismilah' çıkacağız Allah'ın izniyle. Poyraz bereketli olur denizlerimizde. İnşallah iyi bir balıkla geri döneriz" diye konuştu.