Türkiye - Gündem 28.04.2016 11:57

Madde bağımlıları için öneri hazırlandı

Başbakan Vekili ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş madde bağımlılarının prim ödeme gün sayısına bakılmaksızın bağımlılıkla ilgili sağlık hizmetlerinden yararlanması amacıyla kanuni değişiklik önerisi hazırlandığını bildirdi. YENİBİRLİK…
Madde bağımlıları için öneri hazırlandı

Başbakan Vekili ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş madde bağımlılarının prim ödeme gün sayısına bakılmaksızın bağımlılıkla ilgili sağlık hizmetlerinden yararlanması amacıyla kanuni değişiklik önerisi hazırlandığını bildirdi.

YENİBİRLİK - Başbakan Vekili ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş  Uyuşturucu ile Mücadele Yüksek Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, madde bağımlılarının, prim ödeme gün sayısı veya prim borcu bulunup bulunmadığına bakılmaksızın, bağımlılıkla ilgili sağlık hizmetlerinden yararlanması amacıyla kanuni değişiklik önerisi hazırlandığını bildirdi. "Kişilerin tıbbi tedaviye çekinmeden başvurabilmesi amacıyla, TCK'nın 279 ve 280'inci maddelerinde belirtilen Sağlık Personelinin Bildirim ve İhbar Yükümlülüğünün Kaldırılmasına Dair Kanun Teklifi hazırlığına başlanmıştır. Uyuşturucuyla bir türlü tanışmış olan insanlar, uyuşturucu tedavisi bakımından isimleri bildirilme zorunluluğu olduğu için bundan sakınıyorlar, kimliklerinin ortaya çıkmasını istemiyorlardı. Bu yasal değişikliği en kısa zamanda yaparak, önemli bir adımı atmış olacağız."