Vakıf Katılım web
Magazin 21.10.2021 04:49

"LİVANELİ İLE SEVDALIM HAYAT" İSTANBULLULARA ZAMANDA YOLCULUK YAPTIRDI

Zülfü Livaneli ile Sevdalım Hayat ekibi Kerki Solfej'in düzenlediği sonbahar konserleri kapsamında dün akşam 2 yıl sonra İstanbullularla hasret giderdi.

Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nu dolduran dinleyiciler geçmişten günümüze Livaneli şarkıları ve hikayeleriyle adeta nostaljik bir yolculuğa çıktılar.

İstanbulluların yoğun ilgi gösterdiği konserde Harbiye’de akşam boyunca Livaneli şarkıları yankılandı. Yunanistan Eski Başbakanı ve Sosyalist Enternasyonal Başkanı George Papandreou’nun misafirler arasında olduğu konserde Papandreou Türk halkını selamladı.

George Papandreou’dan Barış Mesajı

Zülfü Livaneli’nin daveti üzerine sahneye çıkan George Papandreou “Zaman zaman her iki devlet arasında sorunlar yaşansa da aslında hem Yunan hem de Türk halkı barış ve iş birliği istiyor. Hepimiz bundan yanayız.” sözleriyle barış mesajı verdi. Liveneli’nin müziğinin ilham verici olduğunu söyleyen Papandreou; her iki milletin ne kadar çok ortak noktasının olduğunu hem kendisinin hem de Mikis Theodorakis’in müziğiyle bunları bir kez daha hatırladıklarını belirtti.

Mikis Theodorakis Anısına İlk Konser Harbiye’de

55 kişilik filarmoni orkestrası eşliğindeki konserin Mikis Theodorakis anısına düzenlenen ilk konser olduğunu söyleyen Zülfü Livaneli, Mikis Theodorakis’e yazdığı ‘Kimiz Biz’ şiirini okuyarak Harbiye’yi ayağa kaldırdı.

Şarkılar Türkçe ve Yunanca Söylendi

Konserin ikinci yarısında Theodorakis’in son solisti Betty Harlafti sahneye çıkarak: “Bu konserin İstanbul’da gerçekleşmesi benim için son derece sembolik ve aynı zamanda da büyük bir onur. Çünkü Mikis Theodorakis de bu sahnede performans sergilemişti. Ben de Yunan halkının büyük hayranı olduğu sayın Livaneli’nin davetiyle bu akşam aranızda olmaktan onur duyuyorum.” diyerek Zülfü Livaneli’ye teşekkürlerini iletti.

Livaneli ve Harlafti ‘Mayıs Çiçeği’ ve ‘Yiğidim Aslanım’ şarkılarını Türkçe ve Yunanca olarak birlikte seslendirdiler.

Orkestra şefliğini Rengim Gökmen'in üstlendiği; Zeynep Halvaşi, Teyfik Rodos ve Görkem Ezgi Yıldırım’ın solist olarak yer aldığı ‘Livaneli ile Sevdalım Hayat’, usta sanatçı Zülfü Livaneli’nin anlatımıyla misafirlerine eşsiz bir akşam yaşattı.

Livaneli ile Sevdalım Hayat ekibi ‘Bilmem Şu Feleğin’ şarkısıyla seyircisinin yoğun isteği üzerine bis yaparak, unutulmaz bir konsere imza attılar.