Vakıf Katılım web
Kültür Sanat 13.05.2018 12:39 Güncelleme: 13.05.2018 12:49

Leyla Gencer'e Layık Bir Anma Konseri!..

İstanbul Devlet Opera ve Balesi ve İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası işbirliği ile düzenlenen Leyla Gencer'i anma konseri yoğun ilgi ile izlendi.
Leyla Gencer'e Layık Bir Anma Konseri!..

10 Mayıs 2008’de hayata veda eden , 20.yy’ın en önemli sopranolarından “Türk Divası” Leyla Gencer’in repertuvarında Verdi, önemli bir yer teşkil ediyordu. Giuseppe Verdi’nin , ünlü İtalyan edebiyatçı Manzoni’nin ölümü için bestelediği , büyük yankı uyandıran , non-operatik çalışması olarak literatürdeki yerini alan Requiem , Leyla Gencer’in anısına , Aya İrini Müzesi’nin büyülü atmosferinde yorumlandı.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi Korosu ve İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası eşiliğindeki konserde, konuk solist olarak Meksikalı tenor Fabian Lara ve soprano Perihan Artan, mezzosoprano Nesrin Gönüldağ ve bas Suat Arıkan sahne aldı.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi Korosu'nu İtalyan şef Emanuela Aymone, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası'nı da Antonio Pirolli yönetti.

Müziğin ve Aya İrini’nin ihtişamlı tarihinin bu görkemli buluşmasındaki konser, seyircilerin yoğun alkışlarıyla son buldu.