Güncel - Yaşam 26.04.2016 21:27

Laiklik anayasa teklifimizde yer alacaktır

AK Parti Sözcüsü Çelik, "Laiklik kavramı, bizim anayasa tekliflerimizde daha önce de yer almıştır, yeni vereceğimiz teklifte de kuşkusuz demokrasi gibi, hukuk devleti gibi yer alacaktır." dedi. YENİBİRLİK - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti…
Laiklik anayasa teklifimizde yer alacaktır

AK Parti Sözcüsü Çelik, "Laiklik kavramı, bizim anayasa tekliflerimizde daha önce de yer almıştır, yeni vereceğimiz teklifte de kuşkusuz demokrasi gibi, hukuk devleti gibi yer alacaktır." dedi.

YENİBİRLİK - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Toplantısı  ardından yaptığı açıklamada,  "Laiklik konusunda AK Parti'nin politikası ve resmi görüşü ve şimdiye kadar ki tutumu nettir. AK Parti, gerek parti programında gerek parti tüzüğünde, laiklik kavramının özgürlükçü bir laiklik tanımı çerçevesinde altını çizmiştir. Laikliği bir toplumsal hakemlik kurumu, bir toplumsal barış kurumu olarak görüyoruz. Tıpkı demokrasi gibi, tıpkı hukuk devleti gibi altını çizdiğimiz bir kavramdır. Bizim anayasa metnimizde laikliğin olmayacağı gibi herhangi bir yorum ya da değerlendirme söz konusu değildir. Laiklik kavramı, bizim anayasa tekliflerimizde daha önce de yer almıştır, yeni vereceğimiz teklifte de kuşkusuz demokrasi gibi, hukuk devleti gibi yer alacaktır." dedi.

Çelik dini anayasa ya da din dışı anayasa diye bir kavramın olamayacağına dikkat çekerek şöyle devam etti

"Öyle bir değerlendirme yapılamaz. Şu olabilir; din ve vicdan hürriyetini teminat altına alan, yüksek demokratik standartlarla yazılmış bir anayasa olabilir, din ve vicdan hürriyetini teminat altına alma konusunda demokratik standartları düşük olan zayıf olan anayasa olabilir. Ama anayasalar dindar ya da dindar olmayan dini ya da dini olmayan şeklinde ayrılamaz."