Kültür Sanat 29.01.2023 16:07

LA BAYADÈRE BALESİNDE DÜNYACA ÜNLÜ BALERİN Petra Conti İstanbullu Seyircilerle Buluştu

İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin romantik ve klasik dönemlerin arasında önemli bağlantılar kuran ve kendisinden sonra gelen beyaz balelerin habercisi; en büyük bale eserlerinden biri olan ve prömiyerini 14 Ocak akşamı Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu'nun muhteşem atmosferinde gerçekleştirdiği La Bayadère balesinde dün akşam (28 Ocak) Nikiya rolünü uluslararası üne sahip bir baş dansçı Petra Conti dans etti.
LA BAYADÈRE BALESİNDE DÜNYACA ÜNLÜ BALERİN Petra Conti İstanbullu Seyircilerle Buluştu

İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin romantik ve klasik dönemlerin arasında önemli bağlantılar kuran ve kendisinden sonra gelen beyaz balelerin habercisi; en büyük bale eserlerinden biri olan ve prömiyerini 14 Ocak akşamı Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nun muhteşem atmosferinde gerçekleştirdiği La Bayadère balesinde dün akşam (28 Ocak) Nikiya rolünü uluslararası üne sahip bir baş dansçı Petra Conti dans etti.

Hindistan’da geçen konusu, aşk ve entrika yüklü sihirli atmosferi, Marius Petipa’nın eşsiz koreografisi, Ludwig Minkus’un müziğinin melodik çekiciliğinin yanı sıra, gösterişli töresellik ve etnik ögeler içeren sahneleri ve mükemmel danslarıyla bale severlere çok şey vadeden eserin 28 Ocak’ta gerçekleşen temsilinde, ilk kez Nikiya rolünü dans eden Petra Conti, 2014 yılından bu yana dünyada İtalyan dansının temsilcisidir. Günümüzde Los Angeles Balesi'nin baş dansçısı olan Petra Conti, 2013'ten 2017'ye kadar Boston Balesi'nde baş dansçı olarak sahne aldı. Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşamaya başlamadan önce Milano (İtalya), La Scala'nın baş dansçısı olan sanatçı İstanbullu seyirciler tarafından ayakta alkışlandı.

Petra Conti’nin Nikiya rolünü dans ettiği temsilde, Solor ‘u Ankara Devlet Opera ve Balesi baş dansçılarından İlhan Durgut, Gamzatti’yi ise İstanbul Devlet Opera ve Balesi baş dansçılarından Melike Manav dans etti.

La Bayadère balesi Petra Conti’nin ikinci ve son kez dans edeceği 31 Ocak temsillerinden sonra 5,16 ve 18 Şubat tarihlerinde izleyicisi ile buluşmaya devam edecek.