Güncel - Yaşam Kaynak: (İHA) 10.12.2017 16:11 Güncelleme: 10.12.2017 16:39

"Kudüs'ü kurtaracak olan yine biz olacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kudüs'ü içinde yaşadığı zulüm düzeninden kurtaracak olan Allah'ın izniyle yine biz olacağız" dedi.
"Kudüs'ü kurtaracak olan yine biz olacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kudüs’ü içinde yaşadığı zulüm düzeninden kurtaracak olan Allah’ın izniyle yine biz olacağız" dedi.

Sivas İl Başkanlığının 6. Olağan Kongresinden sonra kentte toplu açılış törenine katıldı. Törende bir konuşma yapan Erdoğan’ın gündeminde yine ABD’nin Kudüs provokasyonu vardı. 1980 yılında alınan 478 sayılı Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kararında ABD’nin de imzası olduğunu hatırlatan, bu sebeple bile Kudüs’ün İsrail’in başkenti ilan edilme kararının geçersiz olduğunu belirten Erdoğan, “Ey Trump, sen 1980’de alınan 478 sayılı bu kararı, tek başına nasıl yok farz ediyorsun? Senin böyle bir yetkin var mı? Sen tek başına bir emlak mı alıp satıyorsun” diye konuştu.

İsrail’in bir işgalci ve terör devleti olduğunu kaydeden Erdoğan, “Bizden buna seyirci kalmamız bekleniyorsa kimse kusura bakmasın. Biz böyle bir ayıbı sırtımızda taşıyamayız” dedi. Cumhurbaşkanı, "Kudüs’ü içinde yaşadığı zulüm düzeninden kurtaracak olan Allah’ın izniyle yine biz olacağız" diye de ekledi.