Magazin 29.09.2022 05:00

Kraliyet Üyesi Lady Amelia Windsor 'LF Fashion by Zeynep Kartal SS 2023 Ready To Wear Koleksiyonu' Defilesinde Yürüdü

Türk tasarımcı kumaş mirasını koleksiyonunda yeniden yorumladı ve defilesinde Kraliçe II.Elizabeth'i andı.
Kraliyet Üyesi Lady Amelia Windsor 'LF Fashion by Zeynep Kartal SS 2023 Ready To Wear Koleksiyonu' Defilesinde Yürüdü

‘LF Fashion by Zeynep Kartal SS 2023 Ready To Wear Koleksiyonu’ Defilesinde Kraliyet Üyesi Lady Amelia Yürüdü!

The Royal Ascot’un ilk Türk Moda Başkanı tasarımcı Zeynep Kartal, Londra Moda Haftası kapsamında gerçekleştireceği ‘LF Fashion by Zeynep Kartal SS 2023 Ready To Wear Koleksiyonu’ defilesi Kraliçe II. Elizabeth’in vefatı nedeniyle ertelemişti. Türk tasarımcı Zeynep Kartal, dünya devi tedarik şirketi Londra merkezli Li & Fung ile güçlerini birleştirdiği ‘LF Fashion by Zeynep Kartal SS 2023 RTW Koleksiyonu’nu ilk kez  Londra Moda Haftası’nın ardından moda severlerle buluşturdu.  İngiltere’de 300 yıllık bir geleneğin simgesi The Royal Ascot’tan ilham alınarak ‘Noblesse Oblige-Asalet Kuralı’ temasıyla tasarlanan koleksiyon, tasarımcının 15 yıllık kumaş mirasının yeniden doğuşuna tanıklık ediyor. Defilede ise Kraliçe II. Elizabeth'in kuzeni olan Kent Dükü Prens Edward’ın torunu, Galler Prensi William ve Prens Harry’nin kuzeni sürdürülebilir yaşam aktivisti Lady Amelia Windsor podyuma çıkarak göz kamaştırdı.

Gelecek nesiller için yaşanabilir bir gelecek yaklaşımını odaklanan ‘LF Fashion by Zeynep Kartal SS 2023 Ready To Wear Koleksiyonu’ sorumlu kaynak kullanımıyla sürdürülebilir bir dünya hedefini benimsedi. Türk tasarımcı Zeynep Kartal ve Li & Fung iş birliğiyle ortaya çıkan ‘Noblesse Oblige-Asalet Kuralı’ temalı koleksiyon, Londra’da White City Palace’ta özel bir defile eşliğinde sunuldu. Defile öncesinde gerçekleşen etkinliğin ev sahipliğini ise Zeynep Kartal ve Li & Fung İngiltere ve Avrupa Müdürü Destan Bezmen üstlenirken davete Reyhan Kalyoncu, Gül Mistaçoğlu ve Seyhan Sapmaz gibi iş ve cemiyet hayatının önde gelen isimleri katıldı. II. Elizabeth'in kuzeni olan Kent Dükü Prens Edward’ın torunu Lady Amelia Windsor podyumda yerini aldı. Lady Amelia, üç farklı tasarımla moda severlerin karşısına çıktı. Türk tasarımcı Zeynep Kartal, defilenin sonunda siyah giyerek merhum kraliçeyi andı ve izleyenleri selamladı.

300 yıllık bir geleneğin simgesi olan The Royal Ascot’tan ilham alan tasarımcı, uzun yıllar titizlikle sakladığı eski koleksiyonlarından kalan kumaşları yeniden kullanıma uygun hale getirerek ‘’ikinci şans’’ tanıdı. ‘LF Fashion by Zeynep Kartal SS 2023 Ready To Wear Koleksiyonu’ yeni kaynak tüketimini minimize ederken, en önemli etnografik ve historik göstergelerden biri olan kumaşlarla sürdürülebilir bir geleceği vurguladı. 15 yıllık kumaşların etik boyama metoduyla yeniden tasarlandığı koleksiyon, geçmişin ve geleceğin sentezini bir arada sundu. Koleksiyonun renk kodları arasında yanık portakal, fıstık yeşili ve sorbe sarısı ön plana çıkıyor. Kurdele detaylarıyla zenginleşen volanları yerlere kadar dalga dalga inen elbiseler, sezonun ihtişamlı yansımasını vurguladı.

İngiltere’de yaşayan Türk tasarımcı Zeynep Kartal Londra Moda Haftası kapsamında erteledikleri defilesi hakkında şunları ifade etti:

‘Geçmiş yıllarda kullandığım kumaşlara ikinci bir şans verdim’

“Kariyerim boyunca birkaç kez bir araya gelme şansı yakaladığım Kraliçe II. Elizabeth’in vefatından dolayı geçtiğimiz hafta Londra Moda Haftası kapsamında düzenlemeyi planladığımız defileyi erteleyerek bugüne aldık. Koleksiyonumuzun hazırlık sürecinde de hep yanımda olan sürdürülebilir bir yaşamı her zaman destekleyen Lady Amelie’nin bu amaç için defilemde yürümesi bana ayrı bir güç verdi. Modanın zamansız olması hayatımızın pek çok alanında önem taşıyor. Dünya devi tedarik şirketi Londra merkezli Li & Fung ile gerçekleştirdiğimiz iş birliğinde daha iyi bir gelecek için geçmiş yıllarda kullandığım kumaşlara ikinci bir şans vererek  ‘LF Fashion by Zeynep Kartal SS 2023 RTW Koleksiyonu’nu tasarladık. 15 yıllık bir geçmişe sahip olan yeniden yorumladığım kumaşlarla ortaya çıkan koleksiyonumuzla aslında dönüşümün getirdiği iyiliği bir kez daha vurgulamak istedik.’’.

‘Daha iyi bir dünya için güçlerimizi birleştirdik’

Li & Fung İngiltere ve Avrupa Müdürü Destan Bezmen defile sonrasında gerçekleştirdikleri iş birliği hakkında şunları söyledi:

‘’Kaynaklarımız maalesef her geçen gün azalmaya devam ediyor. Bu sorumluluk bilinciyle hareket eden dünyanın dev tedarik şirketi Li & Fung olarak, doğrudan ve dolaylı olarak tedarik zincirlerimizde sürdürülebilir bir geleceği ana odağımıza alarak, sektörümüzde emin adımlarla ilerliyoruz. 30 yıldır moda kariyerini hem ulusal hem de uluslararası arenada başarılı bir şekilde sürdüren Zeynep Kartal ile daha iyi bir dünya için ’LF Fashion by Zeynep Kartal’ Koleksiyonu’nu hazırlayarak, güçlerimizi birleştirdik.’’.