Spor 18.05.2019 20:24 Güncelleme: 18.05.2019 22:09

Koç Rams'ten Sultans Deplasmanında Kritik Galibiyet

Türkiye Korumalı Futbol 1. Ligi'nde Koç Rams, 4. hafta erteleme maçında, Boğaziçi Sultans'ı 35-15 yenerek Play-off'a kalmayı garantiledi.
Koç Rams'ten Sultans Deplasmanında Kritik Galibiyet

Bertan ERMAN

Sezona 3'te 3 ile başlayan Boğaziçi Sultans ve Koç Rams, İstanbul derbisinde, Boğaziçi Üni. Uçaksavar Stadı'nda karşılaştı. 

Sultans, ilk hücum serisinde haklarını iyi değerlendiremedi. Koç Rams ise, ilk hücum serilerinin sonunu 51 yardalık pas oyununu touchdownla tamamlayarak sonlandırdı. David Whipple'ın pasını yakalayan Alihan Ağaçkesen, rahat bir şekilde gol bölgesine ulaştı. Sonrasında Ömer Burak Sarıkatipoğlu, ekstra golde isabet kaydetti ve Rams ilk 12 dakikayı 7-0 önde tamamladı. Bordo Siyahlılar, David Whipple'ın 1 yardalık koşu touchdownıyla farkı çift hanelere çıkardı. Ömer Burak Sarıkatipoğlu, ikinci ekstra golünü de sayıya çevirdi. Bu sonuçla Koç Rams, devreye 14-0'lık üstünlükle girdi.

Boğaziçi Sultans, maçtaki ilk sayılarını üçüncü çeyrekte, Furkan Tellioğlu'nun alan golüyle buldu ve farkı 11 sayıya indirdi. Sonrasında her iki takımın hücum serisinde, şnterceptionlardan kaynaklanan top kayıpları oldu. Bu durum Koç Rams'in işine yaradı ve 9 yardalık pas oyununda Strahinja Stepovic, David Whipple'dan gelen pası yakalayıp takımına bir touchdown sayısı daha kazandırdı. Sonrasında Alihan Ağaçkesen, 2 sayı denemesini başarıyla sonuçlandırdı. Boğaziçi Sultans, bu sayılardan sonra farkı eritmeye başladı. Hücumda wide receiver oynayan Breeon Moreno, bu sefer bir koşu opsiyonu oldu ve 25 yardalık koşu oyununu touchdownla tamamladı. Ancak Sultans da 2 sayılık ekstra denemeden sonuç çıkaramadı. 

Son 12 dakikaya 22-9 geride giren Boğaziçi, sınavdan çıkıp üçüncü çeyrekte oyuna dahil olan oyun kurucu Serhat Erdem'in Adil Güngör ile oynadığı 53 yardalık pas oyununu touchdownla sonuçlandırdı. Fakat Mavi Beyazlılar, bir 2 sayılık ekstra denemeden daha sonuç alamadı ve farkı 7 sayıya kadar indirebildi. Bir başka wide receiver Kris Wedderburn, David Whipple'ın 5 yarda uzaklıktan attığı pası gol bölgesinde yakaladı. Farkı yeniden çift hanelere çıkaran Bordo Siyahlılar, üçüncü ekstra gol sonrasında skoru 29-15'e getirdi. Maçın son touchdownında da David Whipple imzası vardı. Whipple, 60 yardalık isabetli pas oyunundan sonra takımının hücum hakkını tazelemesini sağladı ve ardından 8 yardalık koşu touchdownı yaptı. Ekstra golde bir fake oyun denemesi başarıyla sonuçlanmasa da, mücadele Koç Rams'in 35-15'lik galibiyetiyle sonuçlandı. Yenilgisiz liderliğini sürdüren Rams, Play-off'a kalmayı garantiledi. Boğaziçi Sultans ise, bu sezon ilk kez bir karşılaşmadan mağlubiyetle ayrıldı.