Ekonomi 18.08.2017 14:14

Koç Holding'den ilk yarıda 45,5 milyar lira konsolide ciro

Koç Holding, bu yılın ilk 6 ayında konsolide bazda toplam 45,5 milyar lira gelir elde ederken, 2,5 milyar lira konsolide ana ortaklık payı net dönem karı gerçekleştirdi.
Koç Holding'den ilk yarıda 45,5 milyar lira konsolide ciro

Koç Holding, bu yılın ilk yarısında konsolide bazda toplam 45,5 milyar lira gelir elde ederken, 2,5 milyar lira konsolide ana ortaklık payı net dönem karı gerçekleştirdi.

Koç Holding'den yapılan açıklamaya göre, holding, 2017'nin ilk 6 ayında konsolide bazda toplam 45,5 milyar lira ciro elde etti.

Aynı dönemde 2,5 milyar lira konsolide ana ortaklık payı net dönem karı gerçekleştiren Koç Holding, 2,9 milyar liralık kombine yatırım yaptı.

Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Levent Çakıroğlu, ilk yarı finansal sonuçlarına ilişkin değerlendirmesinde, son 5 yılda kombine bazda 30 milyar liranın üzerinde yatırım gerçekleştirdiklerini aktararak, "Topluluk şirketlerimiz, bu yıl da satış, patent ve ihracat sıralamalarında en üst pozisyonlarda yer aldı. Üretim ve ihracat alanlarındaki güçlü liderliğimizi ülkemiz ekonomisine kattığımız değer açısından çok önemsiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Otomotiv sektöründe ihracat performansımız öne çıkmayı sürdürüyor"

Levent Çakıroğlu, "Yılın ilk yarısında kombine ihracatımızı bir önceki yılın aynı dönemine oranla dolar bazında yüzde 19 artırdık. Otomotiv sektöründe ihracat performansımız öne çıkmayı sürdürüyor. Tofaş mühendislerinin ve işçilerinin imzasını taşıyan Egea ailesinin Hatchback ve Station Wagon modellerinin de devreye girmesiyle birlikte toplam 200 bininci aracımızı ihraç etmiş olmanın gururunu yaşadık. Özellikle Fiat Egea'nın başarısı sayesinde Tofaş'ın toplam ihracat adetleri 2017 yılının ilk 6 ayında bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 14 artış gösterdi." diye konuştu.

"Arçelik uluslararası pazarlarda cirosunu yüzde 31,7 artırdı"

Koç Holding CEO'su Çakıroğlu, Arçelik'in ise güçlü iç talepten faydalanırken Türkiye'deki satışlarını yüzde 26,5, uluslararası pazarlardaki cirosunu yüzde 31,7 artırdığını, en önemli ihracat pazarı olan Avrupa pazarında da ankastre segmentinde pazar payını büyütmeye devam ettiğini belirtti. 

"Koç Holding hissesi 2017 yılında bugüne kadarki en yüksek değerine ulaştı"

Levent Çakıroğlu, yılın ilk yarısında gerçekleşen başarılı hisse satış işlemine de dikkati çekerek, 2017'nin başından beri Türkiye'deki kuvvetli ekonomik ortamın halka arz ve ikincil piyasa işlemlerinin hızlanmasına zemin oluşturduğunu vurguladı.

Çakıroğlu, "Ülkemize olan inanç ve güvenle son 5 yılda gerçekleştirdiğimiz güçlü yatırımların da bir sonucu olarak, Koç Holding hissesi 2017 yılında bugüne kadarki en yüksek değerine ulaştı." ifadelerini kullandı.