Vakıf Katılım web
Kültür Sanat 21.02.2020 11:38 Güncelleme: 21.02.2020 11:50

Klasik ve Modern Dans Ekollerinin Buluştuğu "DANSIN USTALARI" Prömiyer Yaptı…

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Mdt İstanbul Proje Grubu'nun performans sergilediği "Dansın Ustaları", prömiyer gecesinde seyircilerin beğenisine sunuldu .
Klasik ve Modern Dans Ekollerinin Buluştuğu

Klasik baleden çağdaş dans anlayışına uzanan bir yelpazede, ülkemiz dans sanatının deneyimli koreograflarının ilk kez bir araya geldiği;çağdaş bir anlatım olan “Dansın Ustaları” seyircilerin yoğun alkışları ve ilgisiile prömiyerini gerçekleştirmiş oldu.

Ülke çapında dans sanatının önde gelen ve usta kabul edilen koreograflarından Mehmet Balkan, Uğur Seyrek, Aydın Teker ve Beyhan Murphy’nin eserlerinden oluşan “Dansın Ustaları”nda, İstanbul Devlet Opera ve Balesi MDTistanbul sanatçıları , ustalara saygı anlayışı ile performans gösterdiler.

Dünyadaki modern ve klasik ekollerin bir noktada buluşabileceğini gösteren“Dansın ustaları”nda ; Mehmet Balkan’ın Tokyo Balesi için yaptığı “Siyah ve Beyaz” eserinin bir uyarlaması, Uğur Seyrek’in çeşitli Devlet Balelerinde oynamış olan “Kimlikler” ve “Kurban” adlı iki modern bale eseri, Aydın Teker’in çizgi dışı üslübu ile yarattığı “Stkh” ve Beyhan Murphy’nin popüler eseri Güldestan’dan “Cafe de Nar” ; programı oluşturuyor.

“Dansın Ustaları”, Beşiktaş Süleyman Seba Kültür Sanat Merkezi’nde 26 Şubat ile 4 Mart tarihlerinde İstanbul seyircisi ile buluşmaya devam edecek.