Vakıf Katılım web
Ekonomi 17.05.2017 16:20

Kızılaykart'tan 500 bin sığınmacı yararlandı

AB tarafından sağlanan fon ile Kızılay ve Dünya Gıda Programı tarafından yürütülen Sosyal Uyum Yardımı Programından yararlanan sığınmacı sayısı 500 bine ulaştı.
Kızılaykart'tan 500 bin sığınmacı yararlandı

Avrupa Birliği (AB) tarafından sağlanan fon ile Kızılay ve Dünya Gıda Programı tarafından yürütülen Sosyal Uyum Yardımı Programından yararlanan sığınmacı sayısı 500 bini buldu.

Kızılay'dan yapılan açıklamada, AB tarafından finansmanı sağlanan Sosyal Uyum Yardım Programı'ndan (SUY) yararlanmaya hak kazanan ve kendilerine Kızılaykart verilen, çoğunluğu Suriyeli olan Türkiye'deki sığınmacı sayısının 500 bine ulaştığı belirtildi.

Kızılaykartların, bir banka kartı gibi kasalarda ve ATM’lerden para çekmek için de kullanılabildiği aktarılan açıklamada, programın, ihtiyaç içerisindeki ailelerde fert başına 100 TL sağladığı aktarıldı.

Açıklamada ayrıca, program için kayıtların 2016'nın kasım ayında başladığı ve 2017'de en az 1 milyon sığınmacıya yardım ulaştırmak amacıyla ülke genelinde devam ettiği vurgulandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Kızılaykart dağıttıkları misafirlerin nakit desteğinden çok memnun kaldığını, 2017 yılında hedeflerinin 1 milyon sığınmacıya ulaşmak olduğunu belirtti.

Sığınmacılara Kızılaykartlar ile yapılan yardımın her geçen gün arttığını ifade eden Kınık, AB'nin yardım paketinin Kızılay üzerinden ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasından mutluluk duyduğunu aktardı.

Söz konusu yardımın, Türk Hükümeti tarafından Türk vatandaşları için ayrılan sosyal yardım bütçesinden karşılanmadığının da altını çizen Kınık, "Bu yardımın bütçesi AB tarafından karşılanıyor. Bazı çevrelerin dile getirdiği gibi Türk vatandaşlarına ayrılan sosyal yardım paralarının burada kullanılması söz konusu değil." ifadelerini kullandı.