Beyaz Perde 19.10.2015 13:52

Kıvanç Tatlıtuğ Tarzan oluyor

Türk-Amerikan ortak yapımı film için efsane rol Kıvanç Tatlıtuğ'a teklif edildi. Amerika’daki Alamo Fantastik Filmler Festivali’ne, senaristi ve yapımcısı olduğu 1974’te çekilen Tarzan Korkusuz Adam filmiyle katılan Kunt Tulgar, İstanbul’a…
Kıvanç Tatlıtuğ Tarzan oluyor

Türk-Amerikan ortak yapımı film için efsane rol Kıvanç Tatlıtuğ'a teklif edildi.

Amerika’daki Alamo Fantastik Filmler Festivali’ne, senaristi ve yapımcısı olduğu 1974’te çekilen Tarzan Korkusuz Adam filmiyle katılan Kunt Tulgar, İstanbul’a dönünce hazırlıklarına başladığı yeni filmiyle ilgili bilgileri Sözcü Pazar’dan Yüksel Şengül'e açıkladı:

SENARYOYU OKUYOR

“Türk-Amerikan ortak yapımı muhteşem bir Tarzan filmi çekeceğim. Tarzan rolünü Kıvanç Tatlıtuğ’a teklif ettim. Ekibiyle senaryoyu inceliyor. Kıvanç, bu rolü kabul ederse Johnny Weissmüller dahil gelmiş geçmiş en yakışıklı Tarzan olacaktır.”

ŞİMDİ SIRA JANE’DE…

İlk Tarzan filmini 1952′de babası Sebahattin Tulgar, ikincisini ise 1974′te kendisi çeken Kunt Tulgar, Jane rolü için Kıvanç Tatlıtuğ’un vereceği kararı bekliyor.

Sinemanın efsanevi Tarzan'ı Johnny Weissmuller kimdir?

Johnny Weissmuller (1904-1984), ABD'li yüzücü ve sinema oyuncusu. 20'li yılların Dünya Yüzme Şampiyonu olan ve olimpiyatlarda altın madalya kazanan ünlü sporcu, yüzme ve sutopu alanlarında altı ödül kazanmıştır.

1924 yılında Olimpiyat rekorlarını kırarak kazandığı 100 ve 400 metre serbeste ek olarak, 4x200 bayrakta da birinci gelen takımda yer aldı ve sutopunda üçüncü gelen Amerikan takımında oynayarak 3 altın ve 1 bronz madalya kazandı.

Weissmuller, dört yıl sonra yapılacak Amsterdam oyunlarında da 100 metre serbest ve 4x200 bayrakta iki altın madalya alacak ve 67 dünya rekorunun ardından Hollywood’da 12 serilik Tarzan filminde başrolü oynayacaktı.

Tarzan rolüyle bir fenomen olan Weissmuller, ormanda vahşi hayat yaşayan, iyi kalpli bir kişiliği canlandırmış, milyonların gönlünde taht kurmuştur.