Güncel - Yaşam Kaynak: (İHA) 30.03.2017 18:47 Güncelleme: 30.03.2017 18:53

Kırmızı ışık ihlali can aldı: Dünyalar güzeli Yağmur duvakla uğurlandı

Kırmızı ışık ihlali can aldı: Dünyalar güzeli Yağmur duvakla uğurlandı
Kadıköy’de okuduğu lisenin önünde kırmızı ışıkta geçen bir sürücünün çarptığı 16 yaşındaki Yağmur Özen hayatını kaybetti. Genç kız son yolculuğunda tabutunun üzerine konulan duvakla uğurlandı.

Mustafa-Ayla Özen çiftinin iki çocuğundan biri olan Yağmur Özen, kardeşi Yaprak ile birlikte okula gitmek için evden çıktı. Okudukları 50. Yıl Tahran Anadolu Lisesi’nin önüne gelen iki kardeşten 16 yaşındaki Yağmur Özen’e sürücüsünün kırmızı ışıkta geçtiği iddia edilen bir otomobil çarptı. Kazada Yağmur Özen ağır yaralandı. Ambulansla Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınan genç kız kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Yağmur Özen’in ölümü başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerini ve okul arkadaşları yasa boğdu. Genç kız için Kadıköy Söğütlüçeşme Camii’nde ikindi namazına müteakip cenaze töreni düzenlendi. Cenazede genç kızın babası Mustafa Özen taziyeleri kabul ederken yakınları tarafından teselli edildi. Okul ve sınıf arkadaşları da Yağmur’u son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Arkadaşları genç kızın tabutu başında dua ederken tabutun üzerine beyaz duvak örtüldü.

Alınan helallik ve kılınan cenaze namazı sonrasında dualar eşliğinde cenaze arabasına konuşan genç kızın cenazesi Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Öte yandan kırmızı ışıkta geçerek Yağmur Özen’in ölümüne sebep olan sürücünün kazadan sonra bir süre kaçtığı sonrasında ise polisi arayarak kaza yaptığını ve polislere teslim olduğu öğrenildi.