Güncel - Yaşam 30.03.2020 15:47 Güncelleme: 30.03.2020 19:17

Kedi Köpek Giren Eve Corona Girmez!

Koronavirüs salgınından sonra yanlış algıya kapılan bazı vatandaşların hayvanları hedef alarak onlara şiddet göstermesi veya evcil hayvanlarını sokağa terk etmesinden sonra KedVet Başkanı Veteriner Dr.Tarkan Özçetin, bu virüsün kedi ve köpeklerle ilgisi olmadığı bilgilendirmesini yaptı
Kedi Köpek Giren Eve Corona Girmez!

Veteriner Hekim Tarkan Özçetin, şu açıklamayı yaptı: "Sadece ülkemizde değil tüm Dünya'da corona gündemin ilk maddesi. Her gün haberlerde yeni vakalar ve kaybedilen insanların sayısını endişe ve dehşet ile hep birlikte takip ediyoruz. Her ne kadar tablo kötü görünse de alınan tedbirler ve bilim insanları sayesinde büyük çoğunluğumuzun bu virustan ya hiç ya da çok az oranda etkileneceğini düşünüyorum.

Bence asıl tehlike coronanın kendinden çok toplumlar, insanlar üzerinde oluşturacağı psikolojik etki.Yakın zamanda literatürde adı konulmamış yeni bir hastalık ortaya çıktı; Corona Anksiyetesi veya Corona Sendromu.
Maalesef bu hastalık virustan çok daha hızlı yayılıyor ve çok daha fazla sayıda insanı etkisi altına almaya başladı.
Bize okulda veteriner hekimliği mesleği anlatılırken hocalarımızın üzerinde en çok durdukları konu koruyucu hekimlikti. Yani hasta olunmadan hastalığın oluşumunu önleme. İste yukarıdaki olası hastalığı oluşumunu için bize en büyük destek evcil dostlarımızdan, kedi köpeklerimizden gelecek. Ama nasıl? Aslında cevap yüzlerce bilimsel çalışmada yayınlanmış. İşte bunlardan birisi Almanya'da yapılıyor. Evet corona ile en başarılı mücadeleyi veren ülke, Almanya. 1996 2001 yıllarını kapsayan 5 yıllık çalışmaya 9000'den fazla kişi katılıyor*.
Sonuç: Başlıktan da anlaşılacağı üzere evcil hayvan sahiplerinin diğerlerine göre çok daha az doktor ziyaretine ihtiyaçları olduğu yönünde çıkıyor. Yani "kedi,köpek giren eve doktor girmiyor".
Peki bunun Corona ile ne alakası var derseniz cevap oldukça basit; coronaya karşı en etkili silah vücudumuzun bağışıklık sistemi ve bu sistem evcil dostlarımızın bedensel ve ruhsal sağlığımıza olumlu etkilerinin sonucu güçleniyor, güçlü kalıyor..."