Röportaj 21.10.2017 13:30 Güncelleme: 21.10.2017 15:11

​Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak: En büyük yeşil alana sahip ilçeyiz

Ankara Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak: Bizler fark yaratan, insana dokunan ve şehri insanıyla imar eden bir anlayışın uygulayıcısıyız. AK Parti belediyeciliği, hizmet belediyeciliği ile milletimizin gönlünde yer edinmiştir. Her vatandaşımıza hizmet götürüp belediyeciliğin gereklerini yerine getirirken, geleceğe de yatırım yapıyor, şehri adeta yeniden inşa ediyoruz. İnşa ederken de yeşil alanı her geçen gün artırıyoruz. Türkiye'nin en büyük yeşil alanına sahip ilçeyiz. Keçiören bizim sevdamız...
​Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak:  En büyük yeşil alana sahip ilçeyiz

Neşe BERBER

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ‘Cumhurbaşkanımızın dediği gibi şehre hükmeden değil, şehre hizmet eden belediyecilik anlayışı ile hareket ediyoruz’ diyor. Göreve geldiği 2009 yılından beri makamında oturan değil, vatandaşların arasında dolaşan belediye başkanı olmaya özen gösterdiğini söylüyor... Başkan Ak ile Ankara Keçiören Belediye makamında halk ile diyaloğunu, projelerini YeniBirlik için konuştuk.

DSA_42112

Halk ile aranız nasıl? Onlar ile vakit geçiriyor musunuz?

Vatandaşın taleplerinin ve önerilerinin dikkatle dinlerim, onlarla bir araya gelirim ve taleplerini yerine getirmek için yetkili birimlerle birlikte çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın Keçiören ile ilgili her fikrini önemsiyoruz, Halk Günümüz vasıtasıyla yüz yüze iletişim kuruyor, bizlere ulaşmak isteyenlerin yanlarına bizler bizzat gidiyoruz. Keçiören’in daha güzel olması için gönül birliğini ve iş birliğini önemsiyoruz ve sürdürmeye devam ediyoruz.  Keçiören komşuluk kültürünü yaşatmanın, yardımlaşma ve dayanışma içerisinde bir arada yaşamanın güzel bir örneğini sergiliyor. Bizler de komşu buluşmalarında buna yakından tanıklık edip, keyifli çay sohbetlerine iştirak ediyoruz. Ben yerimde oturmayı değil dışarda halkın içinde olmayı seviyorum. Onlarla her zaman iletişimde oluyoruz.

GÜMÜŞDERE IHLAMUR VADİSİ 

Keçiören’in neresine yapılıyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kent Ekonomilerine Katkı dalında ödül verdiği, bir doğaya dönüşüm projesi olan Gümüşdere Ihlamur Vadisi; Çubuk Çayı’nın Kamil Ocak Mahallesi Fruko yanından başlayarak Kalaba Mahallesi girişindeki Atatürk Botanik Parkı’nın bitimine kadar olan toplamda 3 bin 100 metrelik alanı kapsıyor.

Neler olacak bu projenin içinde?

Ankara’nın sembolü olmaya aday 4 etaplık proje içerisinde  kafeler, nostaljik çay bahçeleri, oturma cepleri ile seyir terasları, yeşil alanlar, bisiklet yolu, kaykay yolu, tarihi silüetler (Bosna Sebili, köprüler) lokantalar, yeme - içme alanları çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, 450 kişi kapasiteli anfi ve kütüphane yer alıyor.  7 bin 652 yeni bitki ile 1.011 ıhlamur ağacının dikileceği proje ile Keçiören’e bir hava koridoru da kazandırılmış olacak. Çocukların özgürce koştuğu, doğayla kucaklaştığı mutlu Keçiören’in çocuklarını simgeleyen doğanın çocukları Gümüş ve Ihlamur da vadinin sevimli maskotları olarak Ankara’yı gezerek herkesi doğa ile buluşturacağız.

Bu proje ile ödül mü aldınız?

Evet ödülü Cumhurbaşkanımızdan aldım. Cumhurbaşkanımız liderliğinin yanı sıra belediyeciliği ile çığır açmıştır, örnektir.  Bu ödülü Sayın Cumhurbaşkanımızın elinden almak benim için ayrı bir şeref... 

‘Gümüşdere durmaz akar’ marşının içinde geçen yer mi burası?

Evet .. Gençlik Marşına ilham olmuş, bir zamanlar insanların balık tutup, keyifle zaman geçirdiği bu çayın yeniden kazandırılması aynı zamanda tarihe de bir saygı...  Şehrin doğal güzelliklerini korumak, şehre değer ve anlam katmış bu alanları yeniden insanla buluşturmak şehrin kimliğine de sahip çıkmakla eş değer... Genç, yaşlı, çocuk, engelli her kesimi kucaklayan ve sadece Ankara’ya değil Türkiye’ye kazandırdığımız bu tema vadi ile insan ve doğayı yeniden buluşturmaktan çok mutluyuz.

15 TEMMUZ ŞEHİTLER ANITI

Millete mâl olmuş Keçiören’in aziz şehitlerinin fotoğrafları ve isimlerinin yer aldığı 15 Temmuz Şehitler Anıtı ile 15 Temmuz Destanı Keçiören’de ölümsüzleştirildi. Anıtta altın rengindeki ana formun her bir şeridi bir şehidi simgeliyor. Şeritler en tepede birleşerek yükselen Türkiye yıldızını oluşturuyor. Ana formu destekleyen ve ayakta tutan 4 yan formda ise 4 temel ilke yer alıyor. Her bir yan formun üzerinde kabartma olarak ‘tek bayrak, tek vatan, tek millet ve tek devlet’ yazıyor. 15 Temmuz’a gönderme olarak 15 m yüksekliğindeki Anıtın önündeki panoda da Türkiye genelinde verilen 249 şehidin isimleri yer alıyor.

TAHA AKGÜL SPOR SALONU

Keçiören en büyük spor kompleksine kavuşuyor. Yaklaşık 15 bin metrekarelik alana zemin, normal ve teras olmak üzere 3 katlı inşa edilen, kapalı alanı 10.110 m² olan kompleks, farklı mimarisiyle göz dolduruyor. Başarılı sporcuların yetişmesine vesile olacak tesis, Keçiören’in spor vizyonuna büyük  katkı sunarken,  konforu, donanımı ve mimarisiyle de ilgi odağı olacak. 

İçerisinde yer alan birimler

Basketbol sahası (40*20 mt)

Voleybol sahası  

Hentbol sahası

2 adet güreş sahası (12*12 mt)

Fitness salonu

 Her branşa uygun antrenman sahası

Masa tenisi, eskrim vb. spor dalları için özel alanlar n 160 araçlık otopark

IHLAMUR KASRI

Keçiören’in yeni gözde mekanı Ihlamur Kasrı’nın dışı Selçuklu mimarisinden, iç dizaynı ise Osmanlı’dan izler taşıyor. 11.300²’lik alana sahip modern, donanımlı ve standartları yüksek Ihlamur Kasrı içerisinde 1.200 kişilik Halil İbrahim Sofrası Salonu, 5 gelin odası, özel toplantılar için divan odası, 150’şer kişilik 2 kına salonu, 1.400 kişilik teras, 150 kişilik 2 nikah salonu, bebek bakım odası,  mescit, 300 araçlık otopark yer alıyor. Özel ses ve havalandırma sistemi  ve donanımıyla Ankara’da birinci olan Kasr’da 49 desibellik paravan sayesinde salon ikiye bölünerek aynı anda iki organizasyon yapılabiliyor. Dünya mutfağından lezzetler sunan Ihlamur Kasrında aynı anda 4.000 kişiye yemek hizmeti verilebiliyor.