Türkiye - Gündem 27.06.2022 18:45 Güncelleme: 27.06.2022 18:50

Kazanan taraf Sporkent 1

Bodrum'da iki site arasında 30 yıldan beri devam eden yol ihtilafı, mahkeme sürecini kazanan Sporkent İşletme Kooperatifi'nin (Sporkent 1) yola kaya dökerek kapatması ile son buldu.
Kazanan taraf Sporkent 1

Yalıkavak Gökçebel’de 30 yılı aşkın süre önce yapılan Sporkent 87 Konut Yapı Kooperatifi, giriş yolu olarak komşu site Sporkent İşletme Kooperatifi’nin (Sporkent 1) özel mülkiyetindeki yolu kullanıyordu.

İki site arasında probleme neden olan konu mahkemeye taşındı. Sporkent 1 açtığı davayı kazandı. Davanın sonlanmasının ardından Sporkent İşletme Kooperatifi, diğer sitenin giriş olarak kullandığı kendi özel mülkiyetindeki yolu kaya dökerek kapattı.

Kayaların içerisine de “Bu parsel Sporkent İşletme Kooperatifinin Malıdır” yazılı tabela asıldı.

UZLAŞMAYA HAZIRIZ

Basına bir açıklama yapan Sporkent 1 Yönetim Kurulu Başkanı Samim Çiftçi, "Bizim için çok zor bir karardı. Ancak bütün uzlaşma yolları denenmiş olup Sporkent 87 den yasal hakkımız olduğu ve her yıl yüklü miktarda vergi ödediğimiz bu arazimize kira ödeme ve vergi yükünü karşılama isteklerimiz kabul edilmemiştir. Gene de uzlaşma ve komşuluk adına her türlü çabaya hazırız.” şeklinde konuştu..

'DAVAYI KAZANDILAR HAKLILAR'

Yolu kapanan Sporkent 87 Konut Yapı Kooperatifi yönetici İbrahim Şaşmaz da, Bodrum Kent Haber’e yaptığı açıklamada, “Bu 33 yıllık bir olay. Bu yollar 33 yıl önce yapıldı. Burası onların mülkü, özel mülkiyeti. Onlar bize ecrimisil davası açıp kazandılar." dedi.