Vakıf Katılım web
Spor Kaynak: (İHA) 03.08.2017 21:49 Güncelleme: 03.08.2017 22:16

Kayserispor'da yeni sezon hazırlıkları sürüyor

Yurt dışı kamp çalışmalarını tamamlayan Kayserispor, iki günlük iznin ardından tesislerde yeni sezon hazırlıklarını sürdürdü.
Kayserispor'da yeni sezon hazırlıkları sürüyor

Yurt dışı kamp çalışmalarını tamamlayan Kayserispor, iki günlük iznin ardından tesislerde yeni sezon hazırlıklarını sürdürdü.

Kayserispor Başkanı Erol Bedir, transferde istedikleri oyuncuları aldıklarını ifade ederken, Teknik Direktör Marius Sumidica ise geçen seneki sıkıntıları yaşamayacaklarını belirtti. 

Yurt dışı kampından dönen Kayserispor, iki günlük iznin ardından yeni sezon çalışmalarına start verdi. Kulüp tesislerinde Teknik Direktör Marius Sumidica yönetimindeki antrenmanda futbolcular, düz koşunun ardından ısınma hareketleriyle birlikte sezon hazırlıklarına devam etti.

Erzurum ve yurt dışı kampını değerlendiren Kulüp Başkanı Erol Bedir, hoca ile futbolcular arasındaki uyumun çok iyi olduğunu ifade etti. Takımın moral motivasyonunun da iyi durumda olduğunu dile getiren Başkan Bedir, “Şehir dışında olan kamplar bitti ama hazırlıklar devam ediyor. Arkadaşlar bugün toplandı, çalışıyorlar. 28 Haziran’da toplandık, bir ayı aşkındır çalışıyoruz. Resmi maçımıza 10 gün daha var, o arada da çalışacağız. Ayın 14’ündeki Galatasaray maçıyla resmi maçlarımıza başlamış olacağız. İnşallah başarılı oluruz. Hazırlıklarla ilgili bizi mutlu eden şeyler var. Birisi her şeyden önce toplandığımız sayıda şu an devam ediyoruz, sıkıntımız yok. İkincisi transfer ettiğimiz oyuncuları hangi özelliklerinden dolayı almışsak bizi hayal kırıklığına uğratan bir sporcumuz yok. Bireysel anlamda tam istediğimiz futbolcuları almışız. Takım olarak da 3 kamp boyunca ciddi çalışmalar yaptılar, hocalarla futbolcular arasındaki diyalog gayet iyi. Takımın kendi içindeki moral motivasyonu çok iyi. Son maçlarda da bu takımın oyun ve skoruna yansıdı. İnşallah bundan sonra daha iyi olur” dedi.

“HOCA İSTERSE TRANSFER ÇALIŞMALARINA DEVAM EDERİZ”

Transfer çalışmaları hakkında bilgiler veren Başkan Bedir, Teknik Direktör Sumudica’nın transfer istemediğini söyledi. Ancak isterse transferin son gününe kadar çalışmalara devam edeceklerinin altını çizen Kayserispor Kulübü Başkanı Erol Bedir, “Ben 1-2 tane transfer yapmak için Avusturya’ya gittim. Hoca elindeki oyuncuların yeterli olduğunu ve transfer istemediğini söyledi. ‘Transferin tamamlanmasına daha 1 aya yakın bir zaman var. Önümüzdeki zaman dilimi içerisinde ben hepsini ayrı ayrı görmek istiyorum’ dedi. Defans ve pozisyon noktasında ise bunu biraz daha dikkatli görmemiz lazım. Hoca yeni bir sistem kuruyor, Türkiye’de fazla olmayan bir sistem kurmaya çalışıyor. Elindeki oyunculara göre de bunun böyle olması gerektiğine inanıyor. Futbolcular da bu sistemden çok memnun, herkes ne yaptığını bilerek oynuyor. Son Udinese, Hannover 96 ve Katar şampiyonu ile oynanan maçta hemen hemen pozisyon vermedik. Bana göre çok iyi birlikte hareket etme kabiliyeti oluştu futbolcularda. Ama hoca eğer buna rağmen derse ki ‘Transfere ihtiyacım var’, transfer bitene kadar biz çalışmalarımıza devam ederiz. Ama şu dakika itibariyle bir talebi yok” şeklinde konuştu.

“GEÇEN SENEKİ SIKINTILARI YAŞAMAYACAĞIZ”

Teknik Direktör Marius Sumudica ise iyi bir dönem geçireceklerine inandığını söyledi. Sumudica, “Aşağı yukarı her şey hazır, bu durumdan çok mutluyum. Takım hazır, kaliteliyiz, iyi bir takımız. Her gün üzerine yeni bir şeyler koyuyoruz. Her bir idman gerçekten çok önemli. Aşağı yukarı 15 yeni futbolcumuz var, çok kolay bir durum değil. Ama çok iyi bir dönem geçireceğimize inanıyorum. Umarım ki geçen seneki sıkıntıları yaşamayacağız” ifadelerini kullandı.

Yönetimin üzerine düşeni yaptığını, artık bütün sorumluluğun kendisinde olduğunu vurgulayan Sumudica, şöyle konuştu:

“Yönetimdeki herkese çok teşekkür ediyorum çalışmalarından dolayı. Gerçekten futbolcu getirmek için çok çalıştılar. Şimdi bütün yük benim sırtımda, bütün sorumluluk bende. Şimdi onlar rahat, şimdi baskı hocanın üzerinde. Benim ilk hedefim takımı iyi kurup, göze hoş gelen bir futbol oynatarak taraftarları stada çekmek. Biliyorum bütün sorumluluk benim sırtımda, ama bu da benim görevim.”

Öte yandan Kayserispor’un tesislerdeki ilk antrenmanını Kulüp Başkanı Erol Bedir, yöneticiler ve bir grup taraftar takip etti.