Güncel - Yaşam Kaynak: (İHA) 15.01.2018 15:02 Güncelleme: 15.01.2018 16:21

Katar'dan BAE'ye yalanlama

Katar, savaş uçaklarının, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) bir yolcu uçağının önünü kestiğine ilişkin iddialarını yalanladı.
Katar'dan BAE'ye yalanlama
Katar, savaş uçaklarının, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) bir yolcu uçağının önünü kestiğine ilişkin iddialarını yalanladı.

Katar Emirlik ailesinin üyesi olan Şeyh Abdullah bin Ali El Sani’nin ortaya çıkan görüntülerinin ardından Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki artan gerginlik devam ediyor. Katar Dışişleri Bakanlığı, savaş uçaklarının Birleşik Arap Emirlikleri’nin Bahreyn’e sefer gerçekleştiren bir yolcu uçağının önünü kestiğine ilişkin iddialarını reddetti.

Bugün, Şeyh Sani, video kaydında ara bulucu olarak geldiği Abu Dabi’de esir tutulduğunu iddia etmişti. Sonrasında ise, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar’a ait savaş uçakları Bahreyn’e sefer gerçekleştiren bir yolcu uçağının önünü kestiğini duyurmuştu.

Birleşik Arap Emirlikleri; Suudi Arabistan, Mısır ve Bahreyn ile birlikte Haziran ayında teröre detsek olmakla suçladıkları Katar ile ekonomik ve diplomatik ilişkileri kesme kararı almıştı.