Vakıf Katılım web
Güncel - Yaşam 06.12.2016 22:46

Kartal Kiev'de dondu kaldı

Kartal Kiev'de dondu kaldı

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu 6. haftasında Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımına 6-0 mağlup olan Beşiktaş, gruptan çıkma şansını yitirdi.

Devler Ligi defterini kapatan Siyah-Beyazlılar yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam edecek.

Başkent Kiev'e yenilgisiz gelen ve gruptan çıkmak için sahaya çıkan siyah-beyazlı takım, ilk yarıda umutlarını tüketti.

Maça iyi başlamasına rağmen basit savunma hatalarıyla 3-0 geriye düşen ve ilk yarıyı hem bu skorla hem de Andreas Beck'in kırmızı kart görmesiyle 10 kişi tamamlayan Beşiktaş, ikinci yarıda rakibin etkili oyunu karşısında çaresiz kaldı. 56. dakikada Vincent Aboubakar'ın ikinci sarı karttan gördüğü kırmızı kartla mücadeleyi 9 kişi tamamlayan siyah-beyazlı takım, karşılaşmayı 6-0 mağlubiyetle tamamladı.

Beşiktaş, birer galibiyet ve yenilgi ile dört beraberlik sonunda 7 puanda kaldı. Gruptaki ilk galibiyetini Beşiktaş karşısında alan Dinamo Kiev ise bir galibiyet, 2 beraberlik ve 3 yenilgi sonunda 5 puana yükseldi.

EN AĞIR YENİLGİLERDEN BİRİ OLDU

Beşiktaş, Ukrayna temsilcisi karşısında Avrupa'daki en ağır yenilgilerden birini aldı. Şampiyonlar Ligi'nde daha önce İngiliz ekipleri Liverpool'a 8-0 ve Leeds United'a 6-0 yenilen Beşiktaş, Dinamo Kiev'e de aynı skorla mağlup oldu.Siyah-beyazlı takım, 1986-1987 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası'nda da İzmir'deki maçta ise rakibine 5-0 yenilmişti.

BU SEZONKİ İLK YENİLGİSİNİ ALDI

Sezona iyi başlayan ve tüm kulvarda iddialı bir şekilde mücadele eden Beşiktaş, resmi maçlardaki ilk yenilgisini Dinamo Kiev karşısında aldı. Sezon başından beri yaptığı 20 resmi maçta rakiplerine boyun eğmeyen siyah-beyazlı takıma, Dinamo Kiev'e 6-0 yenildi.

GÜNEŞ YÖNETİMİNDE EN AĞIR MAĞLUBİYET

Beşiktaş, teknik direktör Şenol Güneş, yönetiminde en ağır yenilgisini de Dinamo Kiev karşısında aldı.Geçen sezon şampiyonluğu ulaşan ve 2016-2017'de şu ana dek namağlup mücadele eden siyah-beyazlı takım, rakibine 6 farkla yenildi.

YİNE SON MAÇTA HÜZÜN YAŞADI

Siyah-beyazlı takım geçen sezon olduğu gibi 2016-2071'de Avrupa mücadelesindeki son maçta hüzün yaşadı. Geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden, son haftaya kadar yenilgisiz ve lider olarak yoluna devam eden Beşiktaş, Sporting Lizbon'a 3-1 mağlup olarak Avrupa'dan elenmişti. Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde yenilgisiz olarak son haftaya iddiasını taşıyan siyah-beyazlı ekip, yine son hafta mücadelesinde bu sefer Dinamo Kiev'e yenilerek Şampiyonlar Ligi'ndeki iddiasını yitirdi.

YOLUNA AVRUPA LİGİ'NDE DEVAM EDECEK

Dinamo Kiev'e yenilerek Şampiyonlar Ligi'nden elenen Beşiktaş, Avrupa'da mücadele etmeye devam edecek. Napoli ve Benfica'nın ardından grupta 3. sırada kalan siyah-beyazlı takım, UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele etme hakkı elde etti.

 DEVRE ARASINDA OLAY ÇIKTI

Beşiktaş'ın ilk yarıyı 4-0 tamamlamasının ardından iki takım taraftarları arasında kavga çıktı. Maçın devreye girmesinin hemen ardından Beşiktaşlı taraftarların Dinamo Kievlilere yönelmesiyle gerginlik yaşandı.Emniyet güçlerinin araya girmesine rağmen olaylar büyürken, bir özel güvenlik elemanı yaralandı. Gerekli önlemlerin alınmasının ardından olaylar yatıştı.