Seyahat - Turizm Kaynak: (İHA) 17.03.2017 10:44 Güncelleme: 17.03.2017 11:43

Karda kaplıca keyfi

Karda kaplıca keyfi

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesindeki Kato Dağı eteklerinde bulunan Zümrüt Kaplıcası ziyaretçi akınına uğruyor. Vatandaşlar, etrafı karlarla çevrili kaplıcada yüzmenin keyfini çıkarıyor.

Beytüşşebaplı vatandaşlar, yaz-kış demeden Kato Dağı eteklerinde bulunan Zümrüt Kaplıcasına akın ediyor. İlçe merkezinden yaklaşık 7 kilometre uzaklıktaki Ilıca köyünde bulunan kaplıca, çeşitli hastalıklara iyi geldiği gerekçesiyle karlı havada bile vatandaşların akınına uğruyor. Vatandaşlar, etrafı karlarla örtülü olan kaplıcada önce buz gibi suya girerek duş aldıktan sonra, kendilerini kaplıcanın sıcak sularına bırakıp, kar manzarasında yüzmenin keyfini çıkarıyor.

Mehmet Çeliktaş adlı vatandaş, “Şifalı olduğu için arkadaşlarımla beraber buraya geldim. Hava çok soğuk üstelik kar yağıyor. Yanımızda getirdiğimiz şemsiyelerle havuza dalıp dışarı çıkıyoruz” dedi.

Maruf adlı vatandaş ise, kaplıcaya yakın bir köyde yaşadığını anlatarak, “Kar altında yüzmek çok daha güzel. Bu yüzden kış ayları boyunca neredeyse haftada 4 gün burada oluyorum” diye konuştu.