Siyaset - Politika 28.11.2019 00:47

Karaca Göcek'te halkla buluştu; "Her türlü engellemelere rağmen başarılı olacağız"

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Belediyesi Göcek Hizmet Binası'nda Göcek esnafları ve vatandaşlarıyla bir araya geldi, sorunları dinledi.
Karaca Göcek'te halkla buluştu;

MUÇEV’in iskelesinden kordon boyuna kadar birçok şikayeti yerinde vatandaşlardan dinleyen Karaca, Büyükşehir Belediyesi ile sıcak ilişkiler içerisinde olduklarını, Fethiye’ye 350 milyon TL’lik yatırım bütçesi ayırttıklarını ifade etti.

Ugan sorunlara temas etti.

Toplantı Fethiye Belediyesi’nin Göcek Mahallesi’nde bulunan hizmet binasındaki toplantı salonunda gerçekleşti. Toplantıya çok sayıda vatandaş katılım sağlarken, Göcek Halk Meclisi Başkanı Onur Ugan, Göcek’te halktan gelen fikirler ve dilekleri Karaca ve belediye birim amirleriyle paylaştı. Geniş kapsamlı bir değerlendirmede bulunan Ugan, oluşturulan talepler listesini toplantı sonrası Sayın Başkana vereceklerini belirterek, özellikle yaz dönemlerinde yaşadıkları otopark sıkıntısını dile getirdi. Geri dönüşüm konteynırlarının dolu ve etrafa taşmış şekilde gördüklerini sözlerine ekleyen Ugan, “Göcek ve çevre köylerinin imar sorunu çözülmelidir. Aynı zamanda Göcek halkının gidebileceği uygun bir çay bahçesi yapılmasında fayda vardır. Özellikle ses ve tabela kirliliği Göcek’imizde dikkat çekmektedir” diyerek kaçak inşaatlar başta olmak üzere birçok konuyu dile getirdi.

 Karaca, “Büyükşehir’den 350 milyon TL ayırdık”

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ise, “Biz 7 aydır sadece görevimizi yapmıyoruz. Görevimiz dışında da birçok şey yapıyoruz. Gece gündüz mücadele etmeye devam ediyoruz. CHP’li bir belediye olduğumuz için her konuda bizi sindirmeye ve karşımızda durmaya çalışıyorlar. Ama bizim mazeretimiz yok. Biz onlara rağmen başarılı olacağız. Başarılı olmak zorundayız. Bazı konularda birlikte hareket etmeliyiz. İlk defa Göcek’te böyle bir toplantı gerçekleştiriyoruz. Belediye içinde ve dışında çok farklı problemlerle mücadele ediyoruz. Her şey iyiye doğru gidiyor. Ama merkezi hükümetle de iyiye gitmiyor. Herkese zorluk çıkarma yönünde mücadele veriyorlar. Ama biz kendi imkânlarımızla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz 5 yılda Fethiye Belediyesi ve Büyükşehir, Fethiye’ye toplam 200 milyon TL’lik yatırım yapmış. Biz bu yatırımın 2 katını ve daha fazlasını yapacağız. Ödeneklerimizi de buna göre ayarlıyoruz. Şuanda 350 milyon TL’lik ödeneği Fethiye bölgemiz için ayırdık. Bu parayı 400 milyona çıkarmaya çalışıyoruz. Üzerine de biz koyarsak geçmiş dönemin 2 katı fazlasını Fethiye’ye hizmet etmek için her türlü engellemelere rağmen kullanacağız. Kim ne derse desin biz başarılı olacağız.

 Karaca, “Fethiye’deki marinaya kimin onay verdiğini belgelerle ortada”

“Bizim her şeyimiz halk için. Halkın yararına hizmetler üretmeye çalışıyoruz. Seçimden önce de söyledim. Benim rantla işim olmaz. Geçtiğimiz günlerde beni günah keçisi yaptılar. Fethiye Belediyesi marinaya onay vermiş diye. Ama kimin onay verdiği belgelerle ortada. Göcek’teki marinaya da ben onay vermedim. Geçmiş dönemdeki tartışmalar kavgalar yok. Büyükşehir bizim arkamızda. Biz Ankara’yla da kavga etmiyoruz. Bizim amacımız rantla kavga etmek. Fethiye körfezine 600 yat kapasitelik marina yapmak istiyorlar. Ben buna karşıyım. Dava da açacağım. Bizim rantla işimiz yok. Bazı arkadaşlar farklı algılıyor. Ben 5 yıl sonra ceketimle geldim ceketimle giderim diyorum. Ben şeffafım, şeffaf da giderim demek. Sizin istekleriniz bizler için önemli. Biz bütçemiz doğrultusunda talepleri karşılayabiliyoruz” dedi.

 Karaca, “Kordonu benden önceki belediye başkanı devretmiş”

Karaca konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Göcek kordonu Fethiye Belediyesi’ne aittir. Ama marinayı MUÇEV aldığı için benden önceki belediye başkanı “sen benden marinayı aldın ama buranın bakım onarımını neden yapayım” demiş ve MUÇEV’e kendisi gidip devretmiş. Ben tekrar Ankara’ya gideceğim ve MUÇEV Genel Müdürüyle görüşeceğim. Diyeceğim ki, “Buranın bakım ve onarımını ben üstleneyim.” Benim orada belediye olarak bir işletmem yok. Ben oradan para kazanmayacağım. Oraya halkımızın istekleri doğrultusunda bisiklet yolu halk kafe gibi çeşitli hizmetler getiririz. Bir proje geliştirip hayata geçiririz”