Güncel - Yaşam 12.01.2017 10:49

Kar yeniden geliyor

İstanbul'da akşam saatlerinde yüksek yerlerde Ankara'da ise öğle saatlerinden sonra kar yağışı bekleniyor.
Kar yeniden geliyor

Hava sıcaklığı, kuzey, iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz Bölgeleri’nde yağmur, karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. İstanbul’da akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve karla karışık yağmur, yüksek kesimlerine ise yer yer kar yağışı görülecek. Ankara’da ise öğle saatlerinden sonra kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğüne yapılan son değerlendirmelere göre, yurt geneli parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Trabzon, Giresun, Gümüşhane, Malatya, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevreleri yağışlı geçecek. Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, Orta Karadeniz kıyıları ile Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak yağışlar, Marmara’nın doğusu ile Kütahya, Balıkesir ve Muğla çevrelerinde kuvvetli olacak. Rüzgar, batı kesimlerde güney yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına, İç Anadolu’da kuvvetli esecek. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile bu sabah saatlerinde doğu kesimlerde, gece saatlerinde batı bölgelerin iç kesimlerinde sis ve pus hadisesi bekleniyor. Rüzgar, genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Ege’de kuvvetli ve kısa süreli fırtına, İç Anadolu’da kuvvetli esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ VE YOĞUN KAR UYARISI

Yağışlar, Marmara’nın doğusu (İstanbul Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik) ile Kütahya, Balıkesir ve Muğla çevrelerinde kuvvetli olacak. Kuvvetli yağışlar nedeniyle su baskını, görüş mesafesinde azalma, tipi şeklinde kar yağışı, ulaşımda aksamalar gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Rüzgarın ise Marmara ve Ege’de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esecek. Yetkililer özellikle çatı uçması, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulundu.