Spor 18.06.2018 23:02

Kaptan Kane Gemiyi Uzatmada Kurtardı

Rusya'da düzenlenen FIFA 2018 Dünya Kupası'nda İngiltere, G Grubu'ndaki ilk mücadelesinde Tunus'u, Harry Kane'in 90+1'de attığı golle 2-1 yenerek turnuvaya galibiyetle başladı.
Kaptan Kane Gemiyi Uzatmada Kurtardı

Maçın ilk 10 dakikasında ağırlığını koymaya başlayan İngiltere, 3. ve 4. dakikalarda Raheem Sterling ile fırsatları değerlendiremese de, 11. dakikada Tottenham'ın rekortmen golcüsü Harry Kane sahneye çıktı. Ashley Young'ın sol taraftan kullandığı köşe vuruşunda John Stones'un kafayla gönderdiği topu, Tunus kalecisi Hassen Mouez çıkardı. Ancak Harry Kane dönen topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. İngilizler, golden sonra da önemli pozisyonlar yakaladı; fakat bitirici hamleyi yapamadı. 33. dakikada Kyle Walker, Fakhreddine Ben Youssef'i dirsek darbesiyle, ceza sahasında yere düşürdü ve karşılaşmanın başhakemi Wilmar Roldan penaltı noktasını gösterdi. 34. dakikada Ferjani Sassi penaltı vuruşunu gole çevirdi ve skorda eşitliği sağladı. İngiltere, 43. ve 44. dakikalarda, Jesse Lingard ile gol şanslarını değerlendiremedi ve ilk yarı 1-1'lik beraberlikle tamamlandı. İkinci yarının büyük bir bölümünde iki takım da düşük tempolu ve etkisiz bir oyun sergilerken, İngiltere'ye galibiyeti getiren gol, yine kaptan Harry Kane'den geldi. 90+1. dakikada, sağ taraftan kullanılan köşe vuruşunda, Tunus savunmasının unuttuğu Kane, boş pozisyonda topu kafayla ağlara gönderdi ve İngilizler mücadeleden 2-1'lik skorla galip ayrıldı.

TUNUS - İNGİLTERE

Stat: Volgograd Arena

Hakemler: Wilmar Roldan, Alexander Guzman, Cristian De La Cruz (Kolombiya)

Dördüncü Hakem: Ricardo Monter (Kosta Rika)

Video Hakem Asistanları: Sandro Ricci, Emerson De Carvalho (Brezilya), Gery Vargas (Bolivya), Tiago Bruno Lopes Martins (Portekiz)

Tunus: Hassen Mouez (Dk. 15. Ben Mustapha), S. Ben Youssef, Meriah, F. Ben Youssef, Badri, Khazri (Dk. 85 Khalifa), Bronn, Maaloul, Sassi, Skhiri, Sliti (Dk 73. Ben Amor)

İngiltere: Pickford, Walker, Stones, Maguire, Lingard (Dk. 90+3 Dier), Henderson, Kane, Sterling (Dk. 68 Rashford), Trippier Young, Dele Alli (Dk. 80 Loftus-Cheek)

Goller: Dk. 11, 90+1 Kane, Dk. 35 Sassi (P)

Sarı Kart: Dk. 33 Walker (İNG)