Spor 16.10.2017 02:35 Güncelleme: 22.10.2017 23:31

Kansas City Chiefs'e Pittsburgh Steelers "Dur" dedi

NFL'in 6 hafta maçında Pittsburgh Steelers, deplasmanda Kansas City Chiefs'i 19-13 yenerek rakibinin namağlubiyetine son verdi ve AFC Kuzey Grubu'ndaki liderliğini sürdürdü.
Kansas City Chiefs'e Pittsburgh Steelers "Dur" dedi

Mücadelenin ilk çeyreği ilginç anlara sahne oldu. Kansas City Chiefs'in ilk hücum serisinin ikinci oyununda oyun kurucu Alex Smith, pivot Zach Fulton'ın snap pasını elinden kaçırdı. Smith'in tutamadığı top, 9 yarda uzaklıktaki Chiefs bitiş alanın dışına çıktı ve Pittsburgh Steelers, rakip takımın hatasından gelen safety sayısıyla 2-0 öne geçti. Akabinde gerçekleşen Kansas City santrasında, Steelers'ın kick returnerı olan wide receiver Antonio Brown, kendisine gelen topu elinden düşürdü. Yere düşen topu Kansas City'nin wide receiverlarından Jehu Chesson kaptı ve takımına yeni bir hücum serisi kazandırdı.(7.49) Chiefs, buradan elde ettiği hücum serisinde touchdown sayısı çıkaramasa da, Harrison Butker'ın alan golüyle öne geçti. (6.20)

Ancak ikinci 15 dakikaya 3-2 geride giren Steelers, önceki çeyrekten kalan hücum serisini touchdown ile sonlandırdı. Sarı Siyahlılarda running back Le'Veon Bell, 3 yardalık koşu oyununu bitiş alanında tamamladı. Ekstra golün de sayı olmasıyla Pittsburgh, maçta 9-3 öne geçti.(14.55) Savunmada da etkili olan sarı siyahlılar, çeyreğin bitimine 2 dakika 11 saniye kala bulduğu alan golüyle devre arasına 12-3'lük üstünlükle gitti.

Üçüncü çeyrekte herhangi bir sayı olmazken, Kansas City Chiefs, son çeyrekte kritik bir touchdowna imza attı. Toplam 57 yardanın geçildiği pas oyununda sol bölgede yer alan wide receiver De'Anthony Thomas, Alex Smith'in 26 yarda uzaklıktan gelen pasını yakaladı. Kalan 31 yardayı koşarak geçen Thomas, takımına 6 sayı kazandırdı. Ekstra golü de Butker ile sayıya çeviren Chiefs, aradaki farkı 2 sayıya düşürdü.(6.41)  Ancak Steelers, akabindeki hücum serisini 5 oyun sonunda touchdown ile tamamladı. Yıldız wide receiver Antonio Brown, deneyimli oyun kurucu Ben Roethlisberger'ın 17 yarda uzaklıktan attığı pası yakaladı ve 34 yarda koşarak bitiş alanına vardı. Toplam 51 yarda mesafenin katedildiği touchdown sonrası ekstra golün de sayı olmasıya Sarı Siyahlılar, farkı yeniden 9 sayıya çıkardı.(3.24) Kansas City Chiefs, maçın bitimine 2 buçuk dakikadan az bir süre kala bulduğu alan golüyle farkı 6 sayıya kadar düşürse de, touchdown fırsatlarını iyi değerlendiremedi ve Pittsburgh Steelers karşılaşmadan 19-13 galip ayrıldı. 

Bertan ERMAN