Siyaset - Politika 16.06.2018 22:01

"Kandil'de Toplantı Halinde Vurduk"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal 7 ve Ülke TV ortak yayınıyla ekrana gelen İskele Sancak Özel programında gündeme ilişkin soruları cevaplandırıyor.
"Kandil'de Toplantı Halinde Vurduk"

Erdoğan, Sakarya'da patileri kesilen yavru köpeğin ölümüne ilişkin, "Bu olayda da bunlara bizim mesafeli veyahut da bir müsamaha göstermek mümkün değil. Yani bizim için bu noktada bir insan ölümü neyse buna da böyle bakıyoruz. AK Parti olarak, Hayvanları Koruma Kanunu'nu biz çıkarttık. Meclis'in yoğunluğu nedeniyle gündeme getirilmeyen hayvan haklarıyla ilgili yeni yaptırımları ve düzenlemeleri içeren hükümet tasarısını da inşallah seçim sonrası dönemde süratle yürürlüğe sokacağız." açıklamasında bulundu.

"Bu işleri sahipsiz bırakmayacağız"

Yeni düzenleme ile kanunun yasak fiillere ilişkin idari para cezalarında önemli oranda artışa gidildiğini belirten Erdoğan, "Sahipli veya sahipsiz hayvanlara acımasız ve zalimce muamelelerde bulunmak veya eziyet etmek ve hayvanları birbirine zarar verecek şekilde dövüştürmek fiilen suç haline geliyor. Sahipli hayvanlar bakımından sahibinin şikayeti üzerine, sahipsiz hayvanlar bakımından ise Orman ve Su İşleri Bakanlığının yazılı başvurusu üzerine soruşturma ve kovuşturma yapılabiliyor. Böyle bir süreci başlatmış olacağız. Dolayısıyla biz bu işleri sahipsiz bırakmayacağız." diye konuştu.

Erdoğan, "Terörle mücadeleyi hakkıyla dört dörtlük yapacaksak bu kişilere örgütlere karşı milletim gerekli dersi gerekli cevabı verecek." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bürokratik oligarşiyi, biz şimdi bu yeni sistemle yeni dönemde kesinlikle yok edeceğiz." dedi.

"Özgürlük mücadelesinin yeri sandık"

Suruç'taki saldırıyı değerlendiren Erdoğan ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

"Bu yaklaşım PKK'nın artık alışılmış yaklaşımı. Hele hele bunlar Şanlıurfa'da böyle bir şeyi hiç hazmedemiyorlar.

Bu mudur özgürlük mücadelesi? Eğer samimiyseniz, dürüstseniz öyle Hans'ı, George'u, bilmem neyi, arkana almak suretiyle gelip de özgürlük mücadelesi verme. Özgürlük mücadelesinin tek yeri var, sandık. Sandıkta özgürlük mücadelesini ver."

"Biz seni muhatap alır mıyız?"
Erdoğan, Muharrem İnce'ye yönelik, "Utanmadan sıkılmadan televizyona davet ediyor. Üzerimizden kalkıp reyting sağlayacak kendine. Biz seni muhatap alır mıyız?" eleştirisinde bulundu.

OHAL konusunda da açıklamada bulunan Erdoğan, "OHAL'in gelmesi sorun değil eğer OHAL'i gerektirecek bir durum söz konusu olursa OHAL yine gelir ama niçin gelir terörle mücadele için gelir." dedi.

"Zenci Türk muamelesi gördük"

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Biz, bu ülkede yıllar yılı beyaz-zenci ayrımında beyaz Türk muamelesi görmedik, zenci Türk muamelesi gördük. Neyiyle? İnancımızla fikrimizle düşüncemizle. Bizim çocuklarımız imam hatiplerin kapısından çevrildi Bay Muharrem, senin çocukların çevrildi mi?"

"Çok önemli toplantı alanlarını vurduk"

Erdoğan Kandil'deki operasyona ilişkin "Bu son operasyonlarda oradaki çok önemli bunların toplantı alanlarını vurduk. Henüz neticesini almadık ama vuruldukları kesin." dedi. Erdoğan, "Kandil'de toplantı halinde vurulanlar arasında ciddi isimler var mı?" sorusu üzerine "Biz bunu büyük ihtimal olarak görüyoruz." şeklinde konuştu.

'Münbiç'i al Fırat'ın doğusunu bırak' iddialarına ilişkin de Erdoğan şu açıklamalarda bulundu:

"Münbiç'in böyle bir pazarlığı kesinlikle olmamıştır, bunların hepsi iftiradır. Biz bu tür konularda bir defa öyle kolay kolay pazarlığa oturmayız. Kim adına neyin pazarlığını yapıyoruz?"